Σύμβουλος Νετανιάχου: To Ισραήλ έχει προετοιμαστεί για πόλεμο δύο μετώπων – Είμαστε έτοιμοι και θα επικρατήσουμε

Το Ισραήλ σχεδιάζει και προετοιμάζεται για πόλεμο δύο μετώπων, λέει σύμβουλος του Νετανιάχου

Ανησυχίες εκφράζονται ότι το Ισραήλ θα αναγκαστεί να πολεμήσει σε πόλεμο δύο μετώπων, σε περίπτωση που μαχητές από το Λίβανο αποφασίσουν να επιτεθούν στη χώρα.

Ήδη, η Χεζμπολάχ έχει παραδεχθεί ότι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και την τελευταία ώρα, οι πολίτες στα βόρεια της χώρας καλούνται να καλυφθούν λόγω της εισόδου “εχθρικών αεροσκαφών” από τον Λίβανο.

Ο Mark Regev, ανώτερος σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Benjamin Netanyahu, δήλωσε στο Sky News ότι “ανησυχεί εδώ και αρκετό καιρό” ότι η Χεζμπολάχ θα “κλιμακώσει την κατάσταση”.

“Δεν θέλουμε να δούμε κλιμάκωση στον βορρά, αλλά αν μας επιβληθεί ένας διμέτωπος πόλεμος, δεν θα βρεθούμε προ εκπλήξεως. Είμαστε προετοιμασμένοι, είμαστε έτοιμοι και θα επικρατήσουμε“, δήλωσε.

“Δεν είναι εύκολο, αλλά κανένας πόλεμος δεν είναι ποτέ εύκολος. Έχουμε σχεδιάσει το ενδεχόμενο… και μπορούμε να πολεμήσουμε, αν χρειαστεί, έναν πόλεμο δύο μετώπων“.

Ο κ. Regev είπε ότι η χώρα θέλει να βγει από αυτή τη σύγκρουση με μια “διαφορετική πραγματικότητα” και η Γάζα “δεν θα είναι η ίδια”.

“Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει με τους δικούς μας όρους”, πρόσθεσε, λέγοντας ότι μια λύση θα δει την κατάσταση στη Γάζα “να αλλάζει ριζικά”.

Ερωτηθείς αν το Ισραήλ θα επανακαταλάβει την περιοχή, ο κ. Regev αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας στον παρουσιαστή μας Mark Austin ότι δεν θα σχολιάσει στρατιωτικές τακτικές.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα