Τότεναμ-Νιούκαστλ 4-1: Ριτσάρλι-Σον νίκης

Ντέρμπι στα… χαρτιά ήταν το Τότεναμ-Νιούκαστλ, με τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση και να φτάνουν εύκολα στο υπέρ τους 4-1.

Το σύνολο του Άγγελου Ποστέκογλου είχε σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό του, Σον, ο οποίος μοίρασε έτοιμα γκολ σε Ουντότζι (26’) και Ριτσάρλισον (38’) στο πρώτο μέρος, πριν βρει και αυτός δίκτυα με πέναλτι (85′).

Ο Βραζιλιάνος στράικερ τον ακολούθησε σε απόδοση, πέτυχε ενδιάμεσα και δεύτερο τέρμα (60’),

θυμίζοντας τον παίκτη της Έβερτον ύστερα από καιρό!

Από τη δική τους μεριά οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν στην αρχή του αγώνα και εν συνεχεία… εξαφανίστηκαν, γνωρίζοντας μια δίκαιη ήττα. Καλύτερή τους στιγμή το γκολ του Ζοέλιντον στο τέλος (90+2′).

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «πετεινοί» έφτασαν τους 30 βαθμούς και την πέμπτη θέση, αφήνοντας τους αντιπάλους τους στην έβδομη με 26.

Σον ο δημιουργός

Εξαιρετικός ρυθμός στα πρώτα λεπτά της συνάντησης. Η Τότεναμ ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ στο 7’, αλλά ο Σον δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντουμπράβκα.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά της Νιούκαστλ να «αγγίξει» το προβάδισμα, όμως ο Ντέιβις έβαλε σωτήρια το πόδι του και ώθησε τον Ίσακ στο να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή!

Ύστερα από ένα διάστημα… φλυαρίας εντός γηπέδου, οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι στο 1-0 για έκτο σερί παιχνίδι. Στο 26’ ο Ουντότζι μοίρασε την μπάλα στον Σον, πάτησε περιοχή και πήρε το γύρισμα του Νοτιοκορεάτη για το τέρμα που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.

Με τη συμπλήρωση μισάωρου ο Σαρ βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, με το τελείωμά του να θυμίζει σε όλους γιατί δεν είναι επιθετικός…

Και αφού στο 33’ ο Αλμιρόν δεν έφερε το ματς στα ίσα, στο 38’ ο Ριτσάρλισον πήρε το έτοιμο γκολ του Σον. Ο αρχηγός των «πετεινών» μοίρασε… σακούλα στον Τρίπιερ, έδωσε τη δεύτερη ασίστ του και ο Βραζιλιάνος «έγραψε» το 2-0.

Οι παίκτες του Ποστέκογλου ήταν αυτοί που πίεζαν και για τρίτο τέρμα, όμως αν και έφτασαν κοντά, ήταν επιπόλαιοι στην ολοκλήρωση των φάσεών τους.

Αποτέλεσμα ημιχρόνου, 2-0.

«Καθάρισαν» οι… Ριτσάρλι-Σον

Υποτονικά κυλούσε το δεύτερο μέρος στο «Tottenham Hotspur Stadium» μέχρι και το 60ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Ριτσάρλισον είδε τους αντιπάλους του να αδρανούν στο κοντρόλ του και με σουτ σε δεύτερο χρόνο μέσα από την περιοχή… καθάρισε την υπόθεση-νίκη, κάνοντας το 3-0.

Τρία λεπτά μετά ο Τζόνσον έχασε την ευκαιρία για τέταρτο τέρμα, καθώς στάθηκε άτυχος με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Ντουμπράβκα.

Αυτό το… ξέσπασμα ήταν και το μόνο που άξιζε μετά την ανάπαυλα, μιας και η Νιούκαστλ δεν μπορούσε να απειλήσει τον Βικάριο.

Εν τέλει ο κορυφαίος του αγώνα, Σον, κέρδισε πέναλτι στο 84’ και ένα λεπτό αργότερα σκόραρε το 4-0, πριν ο Ζοέλιντον διαμορφώσει στο 90+2′ το τελικό 4-1.

Πρώτη νίκη μετά τα τέλη Οκτωβρίου για τους Λονδρέζους.

Η ταυτότητα του ματς:

16η αγωνιστική Premier League

Γήπεδο: «Tottenham Hotspur Stadium»

Διαιτητής: Κάβαναγκ

Κίτρινες: 80’ Ρομέρο – 60’ Λασέλς, 69’ Ζοέλιντον, 83’ Τρίπιερ

Σκόρερ: 26’ Ουντότζι, 38’, 60’ Ριτσάρλισον, 85’ (πεν.) Σον – 90+2′ Ζοέλιντον

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ποστέκογλου): Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Ντέιβις, Ουντότζι, Σαρ (73’ Χόιμπιεργκ), Μπισούμα (86’ Σκιπ), Κουλουσέφσκι, Τζόνσον (86’ Χιλ), Ριτσάρλισον (73’ Λο Σέλσο), Σον (90+1′ Ντόνλεϊ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Χάου): Ντουμπράβκα, Τρίπιερ (86’ Κραφτ), Λασέλς, Σαρ, Λιβραμέντο (74’ Χολ), Μάιλι, Γκιμαράες, Ζοελίντον, Αλμιρόν (65’ Λονγκσταφ), Γκόρντον (74’ Ρίτσι), Ίσακ (65’ Ίσακ)

Keywords
Τυχαία Θέματα