Από την επιτυχία της αυτοέκδοσης στην «ομπρέλα» ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου

00:57 2/1/2024 - Πηγή: Diastixo

Το 2018, ο JM Dalgliesh έστειλε σε έξι λογοτεχνικά πρακτορεία το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα. Και έλαβε έξι αρνητικές απαντήσεις. Όμως δεν το έβαλε κάτω: ακολούθησε τον δρόμο της αυτοέκδοσης, ο οποίος τον οδήγησε στην επιτυχία, καθώς μέσα σε πέντε χρόνια τα 22 αστυνομικά έργα του έχουν πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

Πλέον, ήρθε και γι’ αυτόν η ώρα να μπει κάτω από την «ομπρέλα» ενός παραδοσιακού εκδοτικού οίκου. Όπως ανακοίνωσαν οι εκδόσεις Bookouture, που ανήκουν στον όμιλο Hachette UK, ήρθαν σε συμφωνία μαζί του για την κυκλοφορία των τεσσάρων επόμενων μυθιστορημάτων

του το 2024 και το 2025.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα Guardian γιατί αποφάσισε να στραφεί σε έναν παραδοσιακό εκδοτικό οίκο μετά την επιτυχία και την αναγνώριση που του έφερε η αυτοέκδοση, ο Dalgliesh εξήγησε: «Έχω φτάσει όσο πιο μακριά μπορούσα να φτάσω. Έχω τρεις σειρές αστυνομικών έργων που πηγαίνουν πολύ καλά, όμως όταν είσαι ανεξάρτητος και διαφημίζεσαι κυρίως στον ψηφιακό κόσμο, κρατάς κλειστές πάρα πολλές πόρτες σε άλλους αναγνώστες».

Keywords
Τυχαία Θέματα