Συγγραφέας πιάστηκε με ψεύτικα προφίλ στο Goodreads

00:57 2/1/2024 - Πηγή: Diastixo

Με αθέμιτα μέσα επιχείρησε να διαφημίσει το πρώτο της βιβλίο η νεαρή συγγραφέας Cait Corrain, με αποτέλεσμα να την εγκαταλείψει τόσο ο εκδοτικός οίκος Del Rey, που επρόκειτο να το εκδώσει στις ΗΠΑ, όσο και η ατζέντισσά της.

Όπως έγινε γνωστό έπειτα από καταγγελία συγγραφέα, η Corrain είχε δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς στην ιστοσελίδα βιβλιοκριτικών Goodreads, μέσα από τους οποίους όχι μόνο έδινε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στο βιβλίο

της, αλλά παράλληλα έδινε τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία στα βιβλία άλλων συγγραφέων, αφήνοντας ταυτόχρονα αρνητικά σχόλια.

Η αρχική αντίδραση της Corrain ήταν να επιρρίψει την ευθύνη σε μια φίλη της, η οποία ήταν δήθεν υπεύθυνη για τις κριτικές αυτές, αναρτώντας μάλιστα και εικόνες από υποτιθέμενες συνομιλίες που είχε μαζί της, ψέγοντάς τη για τις πράξεις της. Ωστόσο, αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η «φίλη» της ήταν αποκύημα της φαντασίας της, αποδίδοντας τα όσα έκανε στη μάχη της με την κατάθλιψη, τον αλκοολισμό και τη χρήση ουσιών.

«Ενίσχυσα τη βαθμολογία του βιβλίου μου, έριξα τις βαθμολογίες αρκετών άλλων πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων και άφησα κριτικές που κυμαίνονταν από μάλλον κακές έως καταφανώς κακοποιητικές», ομολόγησε η συγγραφέας με ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter).

Keywords
Τυχαία Θέματα