Sony Quarter 2 Financial Results για τους μήνες Ιούλιο έως Σεπτέμβριο 2019

Το PS4 είναι πλέον η δεύτερη κονσόλα σε πωλήσεις όλων των εποχών.

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για την περίοδο από τις αρχές Ιουλίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2019, με τις συνολικές πωλήσεις του Games & Network τομέα, που περιλαμβάνει gaming hardware, software, network

services, περιφερειακών και VR, να φτάνουν τα 454,390 εκατομμύρια yen, απόδοση μειωμένη κατά 17% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Συγκεκριμένα, το PlayStation 4 πούλησε 2,8 εκατομμύρια μονάδες, με τις συνολικές πωλήσεις να αγγίζουν τα 102,8 εκατομμύρια, ξεπερνώντας το PlayStation 1 και κατακτώντας τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις best selling κονσόλες όλων των εποχών, πίσω από το PlayStation 2. Παρ’ όλα αυτά, οι πωλήσεις hardware έχουν πέσει κατά 0,4 εκατομμύρια μονάδες συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο, και κατά 1,1 εκατομμύριο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, γεγονός όμως αναμενόμενο λόγω της κυκλοφορίας του PlayStation 5 σε ένα χρόνο περίπου και την έλευση της ένατης γενιάς.

Οι πωλήσεις software έφτασαν τις 61,3 εκατομμύρια μονάδες, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 18,4 εκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά ήταν μειωμένες από χρόνο σε χρόνο κατά 13,8 εκατομμύρια. Οι φυσικές πωλήσεις κινήθηκαν στα 28,674 εκατομμύρια yen, αυξημένες κατά 3,327 εκατομμύρια από το πρώτο τρίμηνο, οι ψηφιακές (games και add-ons) έκλεισαν στα 226,889 εκατομμύρια yen με αύξηση 10,925 εκατομμύρια yen συγκριτικά με το προηγούμενο, ενώ το PlayStation Plus έφτασε τους 36,9 εκατομμύρια συνδρομητές.

Επιπροσθέτως, οι προβλέψεις για το τέλος του οικονομικού έτος μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με την Sony να αναφέρει ότι υπολογίζει αποστολές 13,5 εκατομμυρίων κονσολών. Η μείωση πωλήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται στην καθυστέρηση της κυκλοφορίας του The Last of Us Part II, καθώς και στις μειωμένες πωλήσεις του PlayStation 4 σε συνδυασμό με τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Ο Chief Financial Officer της εταιρείας, Hiroki Totoki, κατά τη διάρκεια του earnings call έκανε αναφορά και στο PlayStation 5, η ανάπτυξη του οποίου προχωράει χωρίς προβλήματα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, με το development τίτλων για την κονσόλα από τους συνεργάτες της Sony να έχει ομαλή πορεία. Ο Totoki τόνισε πως η κερδοφορία της νέας κονσόλας θα εξαρτηθεί από την τιμή της και γι’ αυτό η εταιρεία κάνει αναλύσεις σχετικά με το κόστος και την αποδεκτή τιμή από την αγορά.

Τέλος, ανέφερε ότι το PlayStation Now έφτασε τους 1 εκατομμύριο συνδρομητές από τους 700 χιλιάδες που είχε πριν, με την Sony να έχει θέση ως στόχο την αύξηση της συνδρομητικής βάσης κατά 50% κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα αξιολογεί τις δυνατότητες των cloud υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα