Ο ένας “εξουθενώθηκε”, ο άλλος … έχασε τη μιλιά του, πάμε για διάλυση

ώρα να φεύγουμε

Ναυάγησαν προς το παρόν οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τον Τσ. Νταλάρα για το PSI, δηλαδή για το σχέδιο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τραπεζικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. «Η Ελλάδα έλαβε μια πρόταση από τους ιδιώτες

πιστωτές και θα την εξετάσει. Δεν απορρίφθηκε αλλά το deal δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σήμερα», φέρεται να δήλωσε ο τραπεζίτης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφωνία έγκειται στο επιτόκιο για τα νέα δάνεια. Οι ξένοι ζητούν 8%, οι Έλληνες δίνουν 4% και ψάχνουν να τα βρουν κάπου στη μέση.

Η πλάκα είναι ότι πριν από λίγη ώρα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει για τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου καθώς για τα αποτελέσματα των συζητήσεων που γίνονται για το ελληνικό κούρεμα. Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδήμος θα κάνει δηλώσεις ενημερώθηκαν επισήμως ότι… έκλεισε η φωνή του κ. Πρωθυπουργού και δεν μπορεί να μιλήσει.

Ένα κρυολόγημα έκλεισε το λαιμό του κ. Παπαδήμου ή… έμεινε άναυδος από τις εξελίξεις στην οικονομία, τόσο στο θέμα του PSI όσο και στα αποτελέσματα του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν νωρίτερα; Η «μαύρη τρύπα» έχει αυξηθεί στα 3,2 δισ. ευρώ και είναι σίγουρη πλέον η λήψη νέων μέτρων, καθώς στο σύνολο του 2011 το έλλειμμα προβλέπεται ότι θα προσεγγίσει το 10% του ΑΕΠ.

Λέτε ό κ. Παπαδήμος να… μουγγάθηκε μόλις άκουσε την απαίτηση της τρόικας για 150.000 απολύσεις σε τρία χρόνια;

Λέτε να έπαθε αφωνία μόλις άκουσε τον κ. Βενιζέλο στη συνέντευξή του να δηλώνει κουρασμένος.

Ο ένας έχασε τη μιλιά του, ο άλλος εξουθενώθηκε, αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι σωματείο ειδικών αναγκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα