Συνάντηση Σαμαρά – Νετανάχιου

Σαμαράς - Νετανάχιου

Άρχισε σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Dany Ayalon, ενώ επισκέφθηκε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Αργότερα θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο και  τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Avigdor Liberman.

Σαμαράς - Ayalon

Ο ισραηλινός Τύπος δίνει ευρεία δημοσιότητα στην επιεκσψη Σαμαρά

, η οποία όπως επισημαίνεται γίνεται σε επίπεδο αρχηγού κράτους. Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρίσκονται τα ενεργειακά και η ΑΟΖ

Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς στην Jerusalem Post, η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να παράσχουν στο Ισραήλ μια «ζωτική σύνδεση» με την Δύση γενικότερα, και την Ευρώπη ειδικότερα. Επεσήμανε επισης ότι η Ελλάδα, η Κύπρος  και το Ισραήλ  έχουν κοινά συμφέροντα στη σταθερότητα, και στην ανάπτυξη, εν μέσω περιόδου κρίσης στην Ευρώπη, μιας κρίσης  που μεταμορφώνει την ίδια την ΕΕ. και που σε συνδυασμό με την αραβική άνοιξη  επαναπροσδιορίζει τη Β. Αφρική και την Μ. Ανατολή.

Μνημείο Ολοκαυτώματος

Οι δυο χώρες έχουν πολλά κοινά σημεία είπε ακομα ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «οι ιστορικοί του μέλλοντος θα δυσκολευτούν να ερμηνεύσουν το γιατί διστάσαμε τόσο καιρό να εκμεταλλευτούμε τα αμοιβαία μας συμφέροντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα