Ανάλυση Δευτέρας (ΝΒΑ)

700    ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ    5,5

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο νεανικές ομάδες. Και σίγουρα θα ήθελαν να ξεκινήσουν με το δεξί. Το Κλίβελαντ είναι μία ομάδα η οποία έχει 24,9 μ.ο ηλικίας και οι βασικοί του έχουν 23,7 μ.ο. Ο Γουέιτερς θα είναι ένας από τους παίκτες που θα ξεκινάει στο βασικό σχήμα της ομάδας. Το πιο σημαντικό πάντως για τους Καβαλίερς και ήδη από πέρσι είναι ότι επιτέλους έχουν ξεπεράσει τον ΛεΜπρον με τον Ίρβινγκ που είναι το νέο μεγάλο ταλέντο

της ομάδας και ήδη έχει δείξει πέρα από την ικανότητα του να σκοράρει, ότι μπορεί να είναι και ο ηγέτης της ομάδας.

Αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι πάντως, είχε ένα πρόβλημα με τα δόντια του, αλλά δεν είναι ικανό να τον κρατήσει εκτός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο ρούκι της περσινής σεζόν και είχε 18,5 π. και 5,4 ασίστ αλλά και 3,7 ρ. μ.ο. Τα νούμερα φέτος θα είναι πολύ καλύτερα και θα είναι ο ηγέτης.

Από εκεί και πέρα περιμένει περισσότερα από τον Τριστάν Τόμπσον όπου πέρσι δεν έκανε την σεζόν που όλοι περίμεναν. Παίκτης με πολύ ταλέντο όμως και ένας πάουερ φόργουορντ ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει πολλά και στις δύο άκρες του γηπέδου. Πέρσι ο Βαρεχάο είχε χάσει 41 παιχνίδια λόγω τραυματισμού αλλά ο παίκτης είναι έτοιμος. Με την σκληράδα του στην άμυνα και στο ριμπάουντ είναι πολύτιμο εργαλείο για αυτή την ομάδα.  

Νεανική ομάδα είναι και η Ουάσιγκτον. Αλλά ο Τζον Γουόλ δεν θα παίξει στο σημερινό παιχνίδι και είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο έχει χτιστεί η ομάδα και το νούμερο 1 στα ντραφτ του 2010. Η Ουάσιγκτον δεν θα έχει και τον Νενέ ο οποίος μπορεί να κάνει καλή δουλειά στην άμυνα και στο ριμπάουντ αλλά και στο σκοράρισμα. Και μία ακόμα απουσία αυτή του Κέβιν Σεραφίν. Πέρσι είχε κερδίσει τα 2 από τα 3 παιχνίδια για την κανονική περίοδο με το Κλίβελαντ και μέσα στο Quicken Loans Arena είχε επικρατήσει με 96-85. Για την Ουάσιγκτον θα ξεκινήσουν οι Αρίζα, Οκαφόρ, ο ρούκι Μπράντλεϊ Μπιλ (νούμερο 3 στα ντραφτ φέτος), και ο Τρέβορ Μπούκερ. Την θέση του Γουόλ στο πόιντ θα την καλύψει ο Έι Τζέι Πράις μαζί με τον Τζανέρο Πάργκο.

Το παιχνίδι θα ήταν οριακό και ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες δεν θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά οι απουσίες της Ουάσιγκτον δείχνουν ότι ο άσος έχει τύχη και μάλιστα αρκετή. Αν και πάντα η πρεμιέρα είναι πρεμιέρα.

701    ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ - ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ    7,5

Παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδωσαν την μάχη μεταξύ τους πέρσι στους τελικούς της Ανατολής, όπου προηγείτο με 3-2 στην σειρά, αλλά μετά ο ΛεΜπρον και η παρέα του απάντησαν πάτησαν γκάζι και πήραν όχι μόνο την πρόκριση αλλά και τον τίτλο. Ο ΛεΜπρον έγινε κανονικός βασιλιάς του ΝΒΑ και όχι μόνο στο όνομα, πήρε το δαχτυλίδι, αλλά κάθε άλλο παρά χόρτασε αυτός ή η ομάδα του και θέλει και τον φετινό. Το Μαϊάμι μία από τις ελάχιστες κινήσεις που έκανε φέτος ήταν ο Ρέι Άλεν από την Βοστόνη ο οποίος με το καλημέρα θα βρει μπροστά του την πρώην του ομάδα. Κατά τα άλλα οι Χιτ θα είναι ομάδα των Big Three και φέτος και αρκετά παρ

Keywords
Τυχαία Θέματα