Νέο παραλήρημα Νετανιάχου: «Ή εμείς ή τα τέρατα» – Σφαγή στη Γάζα για να… «επιστρέψουμε το χαμόγελο στους πολίτες μας»

Ενώ το Ισραήλ τιμά σήμερα την Ημέρα Μνήμης, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη σφαγή από το εβραϊκό κράτος στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια μάχη για τη συνέχιση της ύπαρξης του Ισραήλ.

«Το διακύβευμα του πολέμου είναι αυτό: είτε εμείς, το Ισραήλ, είτε αυτοί, τα τέρατα της Χαμάς», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στην τελετή της Ημέρας Μνήμης στο όρος Χερτζλ, όπου βρίσκεται το κύριο στρατιωτικό νεκροταφείο του Ισραήλ.

«Είτε

συνεχίζουμε να υπάρχουμε, να έχουμε ελευθερία, ασφάλεια και ευημερία είτε αφανισμός, σφαγή, βιασμός και υποδούλωση», συνέχισε.

Επτά μήνες μετά την άνευ προηγουμένου συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ είναι «αποφασισμένο να κερδίσει αυτή τη μάχη» και ότι ο εχθρός «θα συνεχίσει να πληρώνει υψηλό τίμημα για τις τερατώδεις του πράξεις».

Μια νίκη επί της Χαμάς θα σήμαινε ότι θα επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στο σπίτι, είπε ο Νετανιάχου. Μια τέτοια νίκη θα «εξασφαλίσει την ύπαρξη μας και το μέλλον μας».

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ σε παρόμοιο τόνο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τον πόλεμο.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος που θα συνεχιστεί μέχρι να επιστρέψουμε τους ομήρους μας, να συντρίψουμε την εξουσία της Χαμάς και τις στρατιωτικές της δυνατότητες και να επαναφέρουμε το κράτος του Ισραήλ στην ευημερία και τη δημιουργικότητά του και να επιστρέψουμε το χαμόγελο στους πολίτες μας», συνέχισε ο υπουργός.

Σχεδόν 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

Το Ισραήλ τιμά σήμερα την ετήσια Ημέρα Μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες και τα θύματα τρομοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νετανιάχου, ένας άνδρας στεκόταν κρατώντας μια ισραηλινή σημαία με το «7/10» με κόκκινο χρώμα, μια προφανής αναφορά στην άρνηση του Νετανιάχου να αναλάβει την ευθύνη για τις αποτυχίες της 7ης Οκτωβρίου.

בזמן נאום נתניהו בטקס האזכרה הממלכתי לזכר נפגעי פעולות האיבה, אדם הניף דגל ישראל עליו כתוב "7.10"@YoavYoavkrak pic.twitter.com/4wIq4NWZCd

— כאן חדשות (@kann_news) May 13, 2024

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διεκόπη επίσης προς το τέλος της ομιλίας του με φωνές «Μου πήρες τα παιδιά μου», από αρκετούς παρευρισκόμενους.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα μεγάλο πλήθος να φεύγει από το όρος Χερτζλ καθώς ο Νετανιάχου άρχισε να μιλάει, σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία εναντίον του.

משפחות רבות נוטשות את הטקס בהר הרצל במהלך נאומו של ראש הממשלה נתניהו pic.twitter.com/QuPZ0KPiM7

— מיכאל האוזר טוב (@HauserTov) May 13, 2024

Διαβάστε επίσης:

Πως ένα παλιό σιλό μεταμορφώθηκε σε ένα μοναδικό σπίτι για λόγους… οικονομίας

Μεσανατολικό: Διχασμένο το Ισραήλ για το θέμα των ομήρων – Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου (photos/videos)

Λονδίνο: Η εντυπωσιακή… πτήση αλεξιπτωτιστών μέσα από το Tower Bridge – Πέρασαν με ταχύτητα 246 χλμ. (photos/video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Νετανιάχου, – Σφαγή, Γάζα,neo, netaniachou, – sfagi, gaza