Βόλος: Αθώωση μοναχών για διασπορά ψευδών ειδήσεων στη διάρκεια της πανδημίας – Δίκη χωρίς μάρτυρες κατηγορίας

Χωρίς μάρτυρες κατηγορίας, ο ηγούμενος, τρεις αρχιμανδρίτες και ένας ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Πηλίου αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την κατηγορία της διάδοσης ψευδών ειδήσεων σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Είχε προηγηθεί αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή δημοσιεύματα τοπικών μέσων για το περιεχόμενο ημερολογίου που διανεμήθηκε στους πιστούς στην Ι.Μ. Αγ. Τριάδας, ως εκδότης φαίνεται Μονή του Αγ. Όρους, όπου υπάγεται το μοναστήρι στο Πήλιο και μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ασκήθηκε δίωξη κατά των μοναχών, αλλά όχι και τον

εκδότη του ημερολογίου.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών που συνέρρευσαν για να υποστηρίξουν τους μοναχούς, οι οποίοι απέδειξαν ότι το ημερολόγιο που διανεμήθηκε δεν απηχούσε προσωπικές τους απόψεις, αλλά ήταν αναδημοσίευση άρθρων. Επίσης, δεν παρουσιάστηκε κάποιο περιστατικό που να στηρίζει τις κατηγορίες και οι μοναχοί απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία. Κατά τη διάρκεια της δίκης, διαπιστώθηκε ότι το ημερολόγιο περιείχε αναδημοσίευση άρθρων από προηγούμενες εκδόσεις, ενώ η έκδοσή του δεν ήταν συντακτικό προϊόν του μοναστηριού.

Διαβάστε επίσης

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο (18/5) λόγω αεροπορικών επιδείξεων

Βαρβαρότητα δημάρχου: Εκδίωξη Ρομά με κατάβρεγμα με μάνικες (Video)

Καιρός σήμερα: «Κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης – Πού θα βρέξει (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα