O…on fire Τσιτσιπάς και ο επικίνδυνος Τζάρι (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νίκολας Τζάρι θα αναμετρηθούν την Πέμπτη για τα προημιτελικά του Internazionali BNL d’Italia σε μια αναμέτρηση που θεωρητικά πάντα, μόνο εύκολη δεν ειναι για τον  Έλληνα τενίστα βάσει πάντα την προϊστορία των δύο παικτών. 

Ο 201 εκατοστά Χιλιανός, έχει γίνει ο κακός…μπελάς για τον Τσιτσιπά, καθώς μετράει 3 νίκες σε 5 ματς κόντρα στον Έλληνα τενίστα, με το 2023 να έχουν συναντηθεί 4 φορές και να μετρούν από 2 νίκες ο κάθε παίκτης. 

Τελευταίος που πανηγύρισε ήταν ο Χιλιανός, ο οποίος κέρδισε τον Τστισιπά στο τουρνουά του Πεκίνου,

τον περασμένο Οκτώβριο με 6-4, 6-4. Λίγους μήνες νωρίτερα (Αύγουστος) ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει τον Τζάρι στο Λος Κάμπος σε ένα παιχνίδι θρίλερ με τον Έλληνα τενίστα να σημειώνει τη μοναδική μεταξύ τους ανατροπή.

Αυτή ήταν και η μοναδική μεταξύ τους συνάντηση σε προημιτελική φάση μέχρι τώρα, ενώ στο μοναδικό παιχνίδι που έχουν παίξει σε χώμα, πέρσι στο Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς επικράτησε με straight sets. 

Με βάση την μεταξύ τους προϊστορία το θετικό για τον Τσιτσιπά είναι ότι ποτέ κανείς δεν έχει κερδίσει δύο σερί παιχνίδια, με τον τελευταίο νικητή (όπως αναφέραμε) να είναι ο Τζάρι. Επίσης με εξαίρεση το περσινό Λος Κάμπος, όποιος κατακτήσει το 1ο set έχει τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη. 

Όσον αφορά στη Ρώμη ο Τζάρι έχει παραμένει μία ώρα παραπάνω στο court από τον Τσιτσιπά (6 ώρες, έναντι 5), έχοντας και οι δύο από 3 παιχνίδια, έχει παραπάνω άσους από τον Έλληνα τενίστα (28-10) με 9.3 μέσο όρο ανα παιχνίδι, έχει καλύτερο ποσοστό στους κερδισμένους πόντους στα πρώτα service (79%-75%), όχι όμως και στο δεύτερο (52%-59%), ενώ έχει και περισσότερους winners (106-96). 

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς για την ώρα έχει αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους (Στρουφ, Νόρι, ντε Μινόρ) με τον Τζάρι να έχει αγωνιστεί κόντρα στους Ιταλούς Αρνάλντι και Ναπολιτάνο, με τον τελευταίο του αντίπαλο να είναι ο Γάλλος Αλεξάντερ Μίλερ. 

Αναμφίβολα ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τον Τσιτσιπά πάντως να δείχνει το πρόσωπο που είχε στο Μόντε Κάρλο, ανεβάζοντας μάλιστα επίπεδο (σε αντίθεση με τη Μαδρίτη και στους τελευταίους γύρους στη Βαρκελώνη) την πιο κρίσιμη χρονικά στιγμή, καθώς ακολουθεί το Roland Garros

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post O…on fire Τσιτσιπάς και ο επικίνδυνος Τζάρι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα