Τσιτσιπάς: “Έχω δυνατούς αντιπάλους μπροστά μου, να είμαι έτοιμος για μεγάλα ματς”

Στο Tennis Channel μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο μετά το 2/2 και την πρόκριση στους “16” της Ρώμης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε για το πως έφτασε στην επικράτηση, για το πως ξεπερνάει τις δύσκολες καταστάσεις στο κορτ, για το ξέσπασμα στη ρακέτα του στο πρώτο παιχνίδι με τον Στρουφ, αλλά και για τη στήριξη που παίρνει από τον κόσμο.

Για το παιχνίδι με τον Νόρι, είπε: “Το ξεκίνημά μου ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό του πρώτου αγώνα. Μπήκα πολύ

δυνατά, βρήκα ρυθμό στο forehand και άνοιγα πολύ καλά το γήπεδο. Πήρα πολλούς εύκολους πόντους από το service μου και γενικά πήγε καλά.

Ήξερα ότι ο Κάμερον θα έβρισκε έναν τρόπο να επιστρέψει, έπαιζε διαφορετικά, χτυπούσε την μπάλα πιο νωρίς και πίεζε λίγο περισσότερο. Το επίπεδό του ανέβηκε και μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να προσαρμοστώ. Στο tie-break ήμουν τυχερός που ένα από τα smash του πήγαν άουτ, αλλά τα χτυπήματά μου ήταν καλά σε εκείνο το σημείο.”

Σχετικά με το πως ξεπερνάει τις δυσκολίες, απάντησε: “Είναι καθαρά πνευματική διαχείριση. Πρέπει να χαλαρώσεις και να καταλάβεις τι γίνεται. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι την κάθε μπάλα που έρχεται προς τα εσένα. Απλά πρέπει να προσπαθείς να εστιάσεις στο παιχνίδι, δε χρειάζεται να πας για τον winner σε κάθε χτύπημα.

Σ’ εκείνο το παιχνίδι έκανα πολλά αβίαστα λάθη, δεν ήμουν συνεπής και μπορούσα να το νιώσω αυτό. Μόλις άρχισα να παίζω λίγο παραπάνω τους πόντους, να βρίσκω το βάθος στο γήπεδο και να προσπαθώ να μένω στα ράλι, ένιωσα μια ανακούφιση. Όσο περνούσε η ώρα βελτιωνόταν και το service μου, κάτι που είναι σημαντικό.”

Για το ξέσπασμα στη ρακέτα στην πρεμιέρα, είπε: “Δεν είναι πρόθεσή μου να έχω συχνά τέτοιες στιγμές, και να ξεσπάω πάνω σε μια ρακέτα, αλλά κάποιες φορές βοηθάει. Σου δίνει μια φρεσκάδα για να ξαναδείς τα πράγματα, σε βοηθάει να καθαρίσεις το μυαλό σου.

Ήξερα πως ήμουν στον πάτο εκείνη τη στιγμή και δεν μπορούσα να βρεθώ πιο κάτω. Κάθε τι μικρό που έβαζα στο παιχνίδι μου το ένιωθα καθαρό αέρα. Ήταν ανανεωτικό και ότι κέρδισα το δεύτερο set, ήξερα πως ήμουν ξανά στο ματς και τότε άρχισα να σκέφτομαι πως το ‘χω και τώρα πρέπει να πιέσω.”

Για τη στήριξη του κόσμου στη Ρώμη: “Ταξιδεύω πολύ στον κόσμο και δεν παίζω συχνά σε μια χώρα που είναι τόσο κοντά στη δική μου. Σίγουρα το αισθάνομαι όταν είμαι στο κορτ, υπάρχουν πολλές ελληνικές σημαίες στις κερκίδες.

Ακόμα και οι Ιταλοί φίλαθλοι με υποστηρίζουν σα να ήμουν συμπατριώτης τους, οπότε το απολαμβάνω. Το καλύτερο είναι πως δε νιώθω όπως όταν παίζω στην πατρίδα μου, που σου βάζει μια πίεση, οπότε είναι ωραίο συναίσθημα.”

Για το κίνητρο των νικών στη Ρώμη, ενόψει μάλιστα του Roland Garros, είπε: “Είχα κάποιους καλούς αγώνες μέχρι τώρα στη χωμάτινη σεζόν και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση. Αυτά τα ματς είναι που θέλω να είμαι μέσα και να βρίσκω λύσεις, όπως έκανα σήμερα στο tie-break.

Όλα αυτά σίγουρα θα βοηθήσουν και για το Roland Garros. Έχουμε καιρό γι’ αυτό, τώρα είμαι συγκεντρωμένος στη Ρώμη. Έχω πολύ δυνατούς αντιπάλους μπροστά μου, πρέπει να είμαι έτοιμος για μεγάλα ματς και ελπίζω πως θα συνεχίσω να έχω αυτή τη τεράστια στήριξη που μου δίνει ο κόσμος, ειδικά στις δύσκολες στιγμές.

Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που συνήθως αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, να έχεις κόσμο που φωνάζει το όνομά σου… Σου δείχνει το δρόμο!”

The post Τσιτσιπάς: “Έχω δυνατούς αντιπάλους μπροστά μου, να είμαι έτοιμος για μεγάλα ματς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιτσιπάς, “Έχω,tsitsipas, “echo