Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Πέρασα από το στάδιο της θλίψης, στενάχωρες και βασανιστικές περιόδους»

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino και την δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη με αφορμή τον επερχόμενο δεύτερο κύκλο της σειράς Maestro. Ο δημιουργός των επιτυχιών μίλησε, μεταξύ άλλων, για την κρίση ταυτότητας που αντιμετώπισε στο παρελθόν, τις σκοτεινές του περιόδους αλλά και τη βοήθεια που έλαβε από την ψυχοθεραπεία.

H κρίση ταυτότητας

«Ναι, βέβαια. Είμαι σχεδόν 50 χρόνων, είναι δυνατόν να μην έχω βιώσει κρίση ταυτότητας; Όμως πάντα με έναν τρόπο έβρισκα την

ισορροπία.»

Οι σκοτεινές περιόδους και η κατάθλιψη

«Σκοτεινές όχι, αλλά στενάχωρες και βασανιστικές, ναι. Έχω περάσει και από αυτό το στάδιο της θλίψης, ίσως όχι με την ακραία κλινική μορφή της κατάθλιψης, αλλά, ναι, φυσικά. Οι άνθρωποι έχουμε ψυχές και οι ψυχές μας έχουν και τραύματα. Το θέμα είναι να μην αρνείσαι κάτι όταν αυτό συμβαίνει.»

Η ψυχοθεραπεία

«Το έναυσμα ήταν ότι δεν ήμουν καλά, εξού και ζήτησα βοήθεια. Με τον χρόνο, όμως, ανακάλυψα ότι η ψυχοθεραπεία, όταν γίνεται από τον σωστό θεραπευτή – επιστήμονα, μπορεί να βοηθήσει πολύ άπαξ και εσύ θες να αλλάξεις κάποια πράγματα που μπορεί να σε ταλαιπωρούν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα