Ολυμπία Γλύξμπουργκ: Νέες δραστηριότητες, νέα σχόλια

Η τέως πριγκίπισσα Ολυμπία της Ελλάδας κοινώς Ολυμπία Γλύξμπουργκ σχολιάζεται στο TikTok (και) με κακόβουλο τρόπο. «Ωραία ελληνικά μιλάει», σημειώνουν ορισμένοι με περίσσεια ειρωνείας. Ωστόσο, η μοναχοκόρη του Παύλου και της αμερικανίδας κληρονόμου Μαρί Σαντάλ (το γένος Μίλερ των duty free) παραμένει στη Δύση πριγκίπισσα με τα όλα της. Και μάλιστα… φυσάει. Αφού πέρσι ανακηρύχθηκε η

πιο περιζήτητη νύφη παγκοσμίως και έχοντας χρόνια τώρα πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες κορυφαίων οίκων μόδας ως μοντέλο (Louis Vuitton), δημιουργεί και πάλι ειδήσεις γύρω από το μοναδικό όνομά της.

Η επιτομή της αμερικανικής κομψότητας

Καταρχήν στον τομέα της: Τη μόδα. Ο κλασικός αμερικανικός οίκος ραπτικής Carolina Herrera συνεργάζεται με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου στον τομέα της πολυτελούς μόδας Net-a-porter. Μόλις παρουσίασαν τη μικρή συλλογή που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία τους, με περιορισμένο αριθμό προϊόντων. ονόματι Cabana capsule. Περιλαμβάνει μόνο δέκα επτά σχέδια (πρετ α πορτε) για την άνοιξη και το καλοκαίρι και θα κυκλοφορεί μόνο στο διαδικτυακό Net-a-porter.

«Η έμπνευση για αυτήν την capsule συλλογή ξεκίνησε με την ιδέα μίας καλοκαιρινής απόδρασης στην Côte d’Azur. Μέρες τρυφηλής ραστώνης κάτω από τον ζεστό ήλιο, τα ανθισμένα λουλούδια και τις ρομαντικές νύχτες. Δημιούργησα αυτή τη συλλογή για να εξυμνήσω τις απολαύσεις της ζωής», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Γouές Γκόρντον (Wes Gordon) στο WWD.

Στο απόγειο της δημοφιλίας του, όταν στο τιμόνι βρισκόταν η (νεαρή τότε) Καρολίνα Χερέρα, ο οίκος ταυτιζόταν με την αμερικανική κομψότητα. Μπορεί τα ρούχα της νέας συλλογής να εντάσσονται στην κατηγορία πρετ α πορτέ αλλά κοστίζουν ακριβά. Τιμολογούνται από εννιακόσια ενενήντα έως και πεντέμισι χιλιάδες δολάρια το πιο ακριβό. Ανάλαφρα και δροσερά, διακοσμημένα με φίνες λεπτομέρειες και διάφορα φλόραλ μοτίβα ώστε να φοριούνται παντού. Από το γεύμα δίπλα στην παραλία ως και σε πιο ιδιωτικά δείπνα.

«Μοιάζει πάντα κούκλα»

Εξού και αποφασίστηκε ότι για τη διαφημιστική καμπάνια της συνεργασίας Herrera και Net-a-porter δεν υπάρχει πιο ταιριαστό πρόσωπο από της Ολυμπίας.

«Γνωρίζω από πάντα την Ολυμπία -είναι προσωπική φίλη και φίλη του οίκου. Την έχω ντύσει πάρα πολλές φορές και με το φυσικό της στιλ, μοιάζει πάντα κούκλα. Ο αυθόρμητος τρόπος που ντύνεται συνδέεται οργανικά με τη Herrera and Net-a-porter. Έτσι, όταν συζητούσαμε το πρόσωπο της κολλεξιόν, ήξερα ότι έπρεπε να την ενσαρκώσει η Ολυμπία», αναφέρει ο Γκόρντον.

Η ίδια η Ολυμπία παρατήρησε ότι αυτή η αποκλειστική συλλογή απαρτίζεται από σικ, διαχρονικά κομμάτια. «Αγαπώ όλα τα μοτίβα και τις υφές, και το ότι μπορώ να φορέσω όλα τα σχέδια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από το πρωί ως το βράδυ, απλώς προσθέτοντας σκουλαρίκια ή έξτρα κραγιόν».

Ολυμπία και ΜάρτινΠροσωπικές φιλίες υψηλού επιπέδου

Ωστόσο, η σχέση της Ολυμπίας με το Net a Porter ίσως να προκύπτει επιπροσθέτως και από προσωπικές σχέσεις. Ειδικά από τη φιλία της με την κόρη της αγγλίδας ιδρύτριας του κολοσσού Natalie Massenet, ήτοι της καλλονής Ιζαμπέλας Μασενέ. Η τελευταία εξάλλου διατηρεί σχέση με τον μικρότερο αδελφό της Ολυμπίας, ηθοποιό εκπαιδευμένο στο κορυφαίο NYU Αχιλλέα Ανδρέα.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο  η Ολυμπία (ή Μαρία Ολυμπία όπως έχει βαπτισθεί) έχει απασχολήσει τα μίντια σχετίζεται δυστυχώς με την προσωπική της ζωή.

Αφού πέρσι χώρισε με τον ωραίο και ευγενή Περεγκρίν Πίρσον (Peregrine Pearson) και όλοι πήγαν να πέσουν κάτω ξεροί από τη στεναχώρια τους (για την ίδια ουδείς γνωρίζει…), φέτος εμφανίζεται με το νέο της σύντροφο. Πρόκειται για τον βαθύπλουτο Αργεντίνο επιχειρηματία Μάρτιν Πακανόφσκι (Martin Pacanowski). Ένας ίσως πιο κατάλληλος -οπτικά- σύντροφος αφού την περνάει κάποια χρόνια και εμφανίζεται με τον αέρα πραγματικού τζέντλεμαν. Βέβαια ο ίδιος στο παρελθόν δεν έχει κρύψει την αδυναμία του στις αιθέριες υπάρξεις. Ας πούμε, τον τελευταίο του δεσμό με την αργεντίνα κληρονόμο και μοντέλο Σοφία Ασαβάλ (Sofia Achaval de Montaigu).

Γνωρίζονται από καιρό, και μέσω της Ευγενίας Νιάρχου.  Η Ολυμπία και ο Μάρτιν τελευταία φορά εμφανίστηκαν μαζί σε εγκαίνια έκθεσης της Πινακοθήκης της Αγγλίας (National Portrait Gallery) στο Λονδίνο.

Ο τύπος, τα σόσιαλ μίντια, οι θαυμαστές και θαυμάστριές της ποθούν να την παντρέψουν. Το ίδιο ίσως και οι γονείς της. Αφόρητη πίεση για ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά…

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Μπακουνάκης: Η σάγκα μιας οικογένειας από την Πάτρα

Met Gala: Πόσα λεφτά σήκωσε το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό γκαλά

Γιάννης Καλλιγάς: Η ιστορική οικογένεια στην αθηναϊκή τέχνη

Keywords
Αναζητήσεις
olybia-glyxbourgk-nees-drastiriotites-nea-scholia.htm
Τυχαία Θέματα