Τούρκοι αναλυτές ισχυρίζονται πως η Ελλάδα έχει πονηρούς στόχους στο Αιγαίο

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει την αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος», αναλυτές στη γείτονα χώρα αναφέρονται στην Ελλάδα και τους… πονηρούς στόχους της στο Αιγαίο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι θεωρούν πως η χώρα μας προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με αφορμή τα θαλάσσια πάρκα.

«Προσέξτε να δείτε ουσιαστικά η περιοχή των Κυκλάδων,

που βρίσκονται βόρεια της Κρήτης είναι η τρίτη έξοδος για τη Μεσόγειο μετά τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια. Αν κρατήσετε αυτήν την περιοχή ούτε η Ρωσία, ούτε η Τουρκία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στην περιοχή. Αρα δεν θα έχουν αξία και τα Στενά.

Aυτό εδώ είναι το θαλάσσιο πάρκο. Μα τι γλυκό! Πόσο όμορφο. Λένε πως θα προστατεύουν τα ψάρια, τα πουλιά κτλ. Πριν από 20 χρόνια είχαν πάλι μιλήσει για πουλιά! Ορνιθολόγοι! 20 χρόνια πριν μίλησαν για ορνιθολόγους και αργότερα όμως σε εκείνα τα νησιά εγκατέστησαν στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Τουρκία αυτό δεν θα το επιτρέψει. Η Τουρκία γνωρίζει πως μετά από αυτό το σχέδιο θα έρθει η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ των νησιών. Aν οι Έλληνες θέλουν να κάνουν ένα τόσο όμορφο σχέδιο, μπορούν να το κάνουν μαζί με την Τουρκία και αφού περιορίσουν τους στρατιώτες τους εκεί, ανέφερε ο πρόεδρος του κέντρου στρατηγικών ερευνών Asam, Εράι Γκιουτσλουερ.

«O πρόεδρος Ερντογάν έτσι το διάβασε και γι αυτό είπε όλοι γνωρίζουν πόσο ευαίσθητοι είμαστε, ως Τουρκία, για το περιβάλλον. Ωστόσο, δεν θα ήταν σωστό να το δούμε αυτό ως ένα εύχρηστο κάλυμμα και να προσπαθήσουμε να κρύψουμε πίσω του άλλες αμφιλεγόμενες καταστάσεις”. Άρα λέει «καταλάβαμε τι πάει να γίνει» είπε η Σεϊνούρ Τεζέρ, παρουσιάστρια στο Haber Global.

Πηγή: geostratigika.gr

Κώστας Παπαδόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα