Έτσι κρατούν θέσεις πάρκινγκ οι Έλληνες οδηγοί -Το κόλπο με το μηχανάκι

Ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρικ για εύκολο και άκοπο παρκάρισμα στους πολυσύχναστους δρόμους των πόλεων έχουν εντάξει στο «οπλοστάσιό» τους ορισμένοι οδηγοί.

Σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου επιδίδονται καθημερινά οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας προκειμένου να βρουν λίγο ελεύθερο χώρο για να αφήσουν το αυτοκίνητό τους, έχοντας συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η ταλαιπωρία είναι αναπόφευκτη.

Η εύρεση μιας θέσης στάθμευσης στη συντριπτική πλειονότητα των περιοχών της Αθήνας

έχει εξελιχθεί σε Γολγοθά, με τους οδηγούς να γνωρίζουν, προτού κάτσουν πίσω από το τιμόνι, ότι θα χρειαστεί να κάνουν ατελείωτους κύκλους.

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι η υπομονή δεν είναι καθολικό γνώρισμα της ανθρώπινης φύσης, αρκετοί οδηγοί επιλέγουν την έκνομη οδό, αφήνοντας το ΙΧ τους σε σημεία του οδικού δικτύου (βλ. πεζοδρόμια) όπου η στάθμευση απαγορεύεται.

Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που έχουν επινοήσει κόλπα για άκοπη στάθμευση, δίχως να παραβιάζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένα από αυτά τα… τρικ φαίνεται στη φωτογραφία που αλιεύσαμε από την ομάδα «Είμαι Ελληνάρας, και παρκάρω όπου γουστάρω».

Πολίτης, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι κάτοικος της περιοχής, έχει σταθμεύσει το δίκυκλό του παράλληλα με το πεζοδρόμιο, καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της οδού, με σκοπό να «κρατήσει» μια θέση για στάθμευσης για το αυτοκίνητό του.

Όταν, λοιπόν, επιστρέψει από τη δουλειά του, θα μπορεί να απομακρύνει το δίκυκλό του και να παραδώσει τη σκυτάλη στο αυτοκίνητό του, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο την όποια ταλαιπωρία.

Πρόκειται για ένα κόλπο που έχουμε δει όλοι να γίνεται στις γειτονιές μας, προκαλώντας την οργή πολλών οδηγών, οι οποίοι κάνουν ατελειώτους γύρους για να βρουν μια θέση στάθμευσης, την ίδια ώρα που κάποιος έχει κάνει… κράτηση μίας για αργότερα.

Αυτό, ωστόσο, που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι εφόσον το δίκυκλο κυκλοφορεί κανονικά και έχει όλα τα απαραίτητα χαρτιά, τότε αποτελεί μια καθόλα νόμιμη ενέργεια.

Η κράτηση θέσης με δίκυκλο θα ήταν παράνομη μόνο αν το δίκυκλο είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία. Αυτομάτως θα θεωρούνταν εμπόδιο και αυτομάτως ο εμπνευστής του… κόλπου θα παραβίαζε το Άρθρο 48 «Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου» του ΚΟΚ που αναφέρει ότι «η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς». Το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα