Έρχεται η ΑΧΡΗΜΑΤΗ κοινωνία με πρόσχημα ... την πάταξη της φοροδιαφυγής!!!

σχόλιο ID-ont: Πριν έναν χρόνο ο καθηγητής κος Γεώργιος Γκαντζιάς -αν. καθηγητής Πολιτισμικής Διαχείρισης και Nέων Tεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Aιγαίου-, είχε προτείνει, πρώτη στον κόσμο η χώρα μας, να υιοθετήσει την ΑΧΡΗΜΑΤΗ κοινωνία (Διαβάστε: Θα μας σώσει το ψηφιακό νόμισμα;). Αυτές οι προτάσεις βλέπουμε ότι όσο προχωράει και βαθαίνει η οικονομική κρίση, εισακούονται τελικά από τα....
"ευήκοα ώτα" του Υπουργείου Οικονομικών.

Εάν υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις μήπως οδηγούμαστε προς μια κατάσταση όπου θα
ισχύει "ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων" ...την Κάρτα Αποδείξεων, την Χρεωστική Κάρτα, την Πιστωτική Κάρτα και τελικά το ...τσιπάκι;

Ακόμη μια απορία: Η κρίση τελικά προεκλίθη για να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική οικονομική φυλακή ή η οικονομική κρίση είναι η τέλεια ευκαιρία για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής οικονομικής φυλακής;

Πάντως ο κος Βενιζέλος είχε υιοθετήσει αυτό το όραμα από την πρώτη ημέρα που έγινε Υπουργός Οικονομικών (Δείτε: VIDEO: Όραμα του κου Βενιζέλου αποτελεί η δημιουργία μιας Καθολικής Οικονομικής Ηλεκτρονικής Φυλακής για τους πολίτες!)

ΝΑYΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αντιμετώπιση «μαύρου» χρήματος με την υιοθέτηση του «πλαστικού»

«Τέλος» στο ρευστό, σε όλες τις συναλλαγές και υιοθέτηση μόνο «πλαστικού» χρήματος, θα επιχειρήσει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθειά του να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να εντοπίσει το "μαύρο" χρήμα που κινείται στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό στήνει ηλεκτρονικό "μπλόκο" για το ΦΠΑ και σχεδιάζει την καθιέρωση υποχρεωτικών μέτρων, όπως η μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ σε 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος μειώθηκε σε 1.500 ευρώ το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο όλες οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή τραπεζικών επιταγών.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πιστεύουν ότι η επικράτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής θα επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στη φοροδιαφυγή, καθώς θα καταγράφονται αυτόματα τα έσοδα των επιχειρήσεων και θα βεβαιώνονται οι αναλογούντες φόροι, όπως ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας από τη στιγμή που όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και με τη μεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος.
Στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει πρόταση για μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες σε μικρές συναλλαγές.

Εκπτωση 3%
Για να γίνει μάλιστα ευρέως αποδεκτό το νέο σχέδιο σχεδιάζεται όπως δοθεί ισχυρό κίνητρο σε όλους τους πολίτες, ούτως ώστε να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο των επιτελών του υπουργείου, προβλέπει ότι όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους θα έχουν έκπτωση από το φόρο εισοδήματος ίση με το 3% της δαπάνης.

Θα πρέπει μά
Keywords
Τυχαία Θέματα