Ο καυγάς τους στην Βουλή μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους

Την διακοπή της συνεδρίασης στην Ολομέλεια προκάλεσε ο απίστευτος καυγάς μεταξύ του βουλευτών του ΛΑΟΣ και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη, που μεταφέρθηκε μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα στους διαδρόμους της Βουλής ενώπιον όλων των δημοσιογράφων.
Αφορμή, που λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια, στάθηκε η ενέργεια του κ. Σηφουνάκη, θετική μεν σαφώς όμως προεκλογικού χαρακτήρα, να....
καταθέσει αλλαγή ουσίας στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό λίγο πριν ψηφιστεί
στο σύνολό του και πάρει τον δρόμο για την Εθνικό Τυπογραφείο.

Μάλιστα, αν και στο τυπικό κομμάτι της όλης αντίδρασης, οι αντιδρώντες βουλευτές είχαν δίκιο καθώς απαγορεύεται η κατάθεση αλλαγών ουσίας σε ένα νομοσχέδιο που έχει ήδη ψηφιστεί, εντούτοις αυτό που έκανε ο Υπουργός ήταν να ικανοποιεί αίτημα του ΛΑΟΣ, έτσι ώστε να εξισώνονται οι όροι αποπληρωμής προστίμων για τακτοποίηση αυθαιρέτων μεταξύ του μουσουλμανικού και του χριστιανικού πληθυσμού των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο νομοσχέδιο για τον νέο ΓΟΚ υπήρχε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος δικαιούνταν να πληρώσουν μόνο το 20% των επιβληθέντων προστίμων για αυθαίρετη δόμηση με το σκεπτικό ότι δεν ήταν δυνατή για αυτούς η έκδοση οικοδομικής άδειας.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα