Αντιδράσεις στα κατεχόμενα στις δηλώσεις Αταλάι

19:01 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την αντίθεσή του με τη δήλωση του Τούρκου Αντιπροέδρου, αρμόδιου για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι ότι η οικονομία του ψευδοκράτους αναπτύσσεται εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Μεχμέτ Τσακιτζί, λέγοντας πως αυτή δεν αντανακλά την πραγματικότητα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τσακιτζί είπε ότι οι δηλώσεις στις οποίες προέβη χθες κατά την παραμονή του στα κατεχόμενα ο κ. Αταλάι εξέφραζαν ασέβεια προς τους Τ/κ και αποτέλεσαν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις. Υποχρέωση του κ. Αταλάι, είπε,

είναι να σέβεται τον “τ/κ λαό”, ο οποίος αποφασίζει – τόνισε – πότε θα αλλάξει ο “πρωθυπουργός” και ποιος θα είναι ο αρχηγός του κόμματος.

Ο οργανωτικός γραμματέας του κόμματος Ενωμένης Κύπρος (ΚΕΚ), Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν απέδωσε το στοιχείο απειλής στον Μπεσίρ Αταλάι για τις δηλώσεις του προς τους Τ/κ, αλλά και ανάμειξη στα εσωτερικά του ΚΕΕ για το εκλογικό συνέδριο μεταξύ Ιρσέν Κιουτσιούκ και Αχμέτ Κασίφ την Κυριακή. Στόχος της επίσκεψης του Τούρκου Αντιπροέδρου, είπε, ήταν ακριβώς να αναμειχθεί στο συνέδριο του ΚΕΕ και κάλεσε το κυβερνών ΑΚΡ στην Τουρκία να πάρει τα χέρια του από την Κύπρο.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του συνδέσμου Τ/κ καθηγητών, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ, ανέφερε ότι λέχθηκε πως τα κατεχόμενα θα γινόταν νησί εκπαίδευσης και τουρισμού, αλλά έχει γεμίσει καταστήματα στοιχημάτων, καζίνο και νυχτερινά κέντρα και διερωτήθηκε κατά πόσο ο Μπεσίρ Αταλάι θα αναλάβει την ευθύνη του τέρατος – όπως είπε – που δημιούργησαν. Παραβιάζεται, συνέχισε, η Συνθήκη της Γενεύης στην Κύπρο λέγοντας οι “κυβερνήσεις” μαϊμού στο ψευδοκράτος έχουν αλλάξει τη δημογραφική δομή του πληθυσμού στα κατεχόμενα.

Στη δική του γραπτή δήλωση ο ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, κατηγόρησε το ΑΚΡ ότι θέλει να αλλάξει την πολιτική βούληση των Τ/κ, λέγοντας ότι οι Τ/κ αγωνίστηκαν για να είναι ελεύθεροι και ακόμη αγωνίζονται. “Μπορεί το βόρειο τμήμα του νησιού να είναι αποικία σας τώρα, αλλά η Κύπρος έχει δει πολλούς αποικιστές σαν και σας. Όλοι έφυγαν, όπως ήρθαν”, σημειώνει στη δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα