Απολογισμός του έργου που επιτελέστηκε το 2012 από το Δήμο Κ. Πολεμιδιών

20:02 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην ορθολογική και ισορροπημένη ανάπτυξη στηρίζεται το έργο που επιτεύχθηκε τον τελευταίο χρόνο στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, και το οποίο στοχεύει στη διατήρηση της υψηλής ποιότητας ζωής των δημοτών, ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργίου, κάνοντας το πρωί απολογισμό του δημοτικού έργου για το 2012.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Γεωργίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αποφάσεων που λήφθηκαν ήταν ομόφωνες στο δημοτικό συμβούλιο ενώ χαρακτήρισε το έργο που επιτελέστηκε “πλούσιο, δυναμικό, με ένα ζωντανό και δημιουργικό όραμα, που καλύπτει

ένα ευρύ φάσμα της ποιότητας ζωής του πολίτη”.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση ανάγκασε σε σημαντικές περικοπές που πλησιάζουν το 30% των συνολικών δαπανών επί του τακτικού προϋπολογισμού και παρά τη μείωση της κρατικής χορηγίας κατά ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ, δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα στα προγραμματισμένα έργα, ενώ το κόστος των αναπτυξιακών έργων που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, με συγχρηματοδότηση από το κράτος και τα ευρωπαϊκά ταμεία, φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ως ιδιαίτερης σημασίας έργα για το Δήμο θεωρούνται, σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη, ο κάθετος δρόμος που συνδέει το νέο λιμάνι με τον αυτοκινητόδρομο και η Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα, “που θα συμβάλει στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης”.

Όσον αφορά στο πολυσυζητημένο θέμα του πρώην Βρετανικού οικισμού Βερεγγάρια, ο οποίος παραδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία το Μάιο του 2012, ο Γιώργος Γεωργίου είπε πως η εκμετάλλευση και διαμόρφωση του, το συντομότερο δυνατό, αποτελεί ένα στοίχημα για το Δήμο.

Ζήτησε, παράλληλα, από το κράτος τη συνεχή συντήρηση και καθαρισμό του χώρου, την άμεση αποξήλωση των στεγών αμιάντου “που αποτελούν μια επικινδυνότητα για την περιοχή” και την προώθηση των διαδικασιών για ένα master plan που θα αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου, στο πλαίσιο του τοπικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει, επίσης, αναπτύξεις ανώτατων εκπαιδευτικών χρήσεων.

“Ζητούμε από το κράτος να επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση, είτε μέσα από το ΤΕΠΑΚ, είτε μέσα από άλλα ερευνητικά και επιστημονικά έργα”, είπε ο Δήμαρχος Κ. Πολεμιδιών, προσθέτοντας ότι έχει εγκριθεί και η παραχώρηση προς το Δήμο, έκτασης 15 σκαλών, για εγκατάσταση δημοτικών υπηρεσιών.

Ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου βρίσκονται επίσης τα θέματα υγείας, καθαριότητας και περιβάλλοντος,  η τέχνη και ο πολιτισμός και η κοινωνική πρόνοια. Για το τελευταίο ιδιαίτερα, όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργίου, έχουν γίνει αρκετές δράσεις, με τελευταία τη δημιουργία Ταμείου Ευημερίας, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά, στο τέλος του έτους, και το οποίο θα δέχεται εισφορές, οι οποίες θα μετατρέπονται σε δωροκουπόνια για αγορά τροφίμων από άπορες οικογένειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα