Δεν έχω λάβει γραπτώς την παραίτηση Κασίνη, λέει ο Υπουργός Εμπορίου

19:32 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η παραίτηση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Σόλωνα Κασίνη από την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου πρέπει πρώτα να υποβληθεί γραπτώς για να γίνει αποδεκτή, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

Ερωτηθείς, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος της Ελλάδας,

στη Λευκωσία, αν κάνει αποδεκτή την παραίτηση, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει κάτι γραπτώς από τον κ. Κασίνη.

Πρόσθεσε ότι ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας αναφέρθηκε προφορικά στο θέμα σήμερα το πρωί, συμπλήρωσε, όμως ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που έκανε τέτοια γενική αναφορά».

Ευχαρίστησε, εξάλλου, τον κ. Κασίνη για τη συμμετοχή στην ΚΡΕΤΥΚ, ενώ είπε ότι η συνεργασία μαζί του συνεχίζεται, υπό την ιδιότητά του ως Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΚΡΕΤΥΚ, ο κ. Κασίνης έχει οριστεί να προεδρεύει των μη εκτελεστικών μελών του Συμβουλίου προσωρινά, έως ότου διοριστούν τα εκτελεστικά μέλη.

Η εταιρεία θα συνεχίσει το δρόμο της και πρέπει να λειτουργήσει για την προώθηση των διαδικασιών για αξιοποίηση των κοιτασμάτων, ανέφερε ο Υπουργός.

Ερωτηθείς για τις αναφορές του κ. Κασίνη, περί έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Υπουργείου και Βουλής, ο Υπουργός είπε ότι η συζήτηση που έγινε την τελευταία φορά με την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής ήταν αρκετά ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρες ήταν και οι τοποθετήσεις του Γενικού Εισαγγελέα.

«Για εμένα ολοκληρώθηκε αυτή η συζήτηση και προχωρούμε στην πορεία να λειτουργήσει η ΚΡΕΤΥΚ» δήλωσε ο κ. Συλικιώτης.

Ερωτηθείς, τέλος, αν τον ενοχλεί η παραίτηση Κασίνη, ο κ. Συλικιώτης απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι η συνεργασία μαζί του συνεχίζεται και είναι άψογη. Ο Υπουργός κατέληξε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει υποβληθεί γραπτή παραίτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα