Εύσημα Φούλε προς Κυπριακή Προεδρία για άνοιγμα 9 κεφαλαίων με την Ισλανδία

17:23 18/12/2012 - Πηγή: OnlyCY


Στο δύσκολο έργο που επιτέλεσε η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ η οποία κατάφερε να ανοίξει εννέα διαπραγματευτικά κεφάλαια με την Ισλανδία αναφέρθηκε ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε.

Ο κ. Φούλε μιλούσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη μετά την πέμπτη Διάσκεψη Προσχώρησης με την Ισλανδία που πραγματοποιήθηκε σε υπουργικό επίπεδο στις Βρυξέλλες και κατά την οποία άνοιξαν επιπρόσθετα έξι κεφάλαια. Αλλα τρία είχαν ανοίξει το Φθινόπωρο.

Ο Επίτροπος

ευχαρίστησε την Κυπριακή Προεδρία για την εργασία που επιτέλεσε τους τελευταίους έξι μήνες και για την
«μεγάλη αποφασιστικότητά της στην προώθηση των διαπραγματεύσεων με την Ισλανδία».

«Ανοίξατε εννέα κεφάλαια και αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση».είπε ο κ. Φούλε.

Η Υπουργός Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή που ηγήθηκε της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Διάσκεψη εξέφρασε την μεγάλη της ικανοποίηση για το γεγονός ότι άνοιξαν εννέα κεφάλαια με την Ισλανδία, η οποία ξεκίνησε ενταξιακές διαπραγματεύσεις τον Ιούλιο του 2010.

«Η Προεδρία είναι πολύ ικανοποιημένη όχι μόνο γιατί κατάφερε να επιτευχθεί πολύ σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά στα κεφάλαια αλλά επειδή ένα μικρό νησιωτικό κράτος, η Κύπρος, απέδειξε ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να συμβάλει στο ευρωπαϊκό μέλλον ενός άλλου νησιωτικού κράτους», τόνισε η ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας Ossur Skarpheinsson, ευχαρίστησε την Κυπριακή Προεδρία για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και είπε ότι η Κύπρος απέδειξε ότι μικρά κράτη μπορούν να καταφέρουν πολλά μέσα από την αφοσίωσή τους και την σκληρή τους δουλειά.
.
Με την σημερινή διάσκεψη, έχουν ανοίξει τα 27 από τα συνολικά 35 διαπραγματευτικά κεφάλαια ενώ 11 κεφάλαια έχουν κλείσει προσωρινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα