Ο δικηγόρος της Σκορδέλη λέει ότι θα κλητεύσει τον Αρχηγό Αστυνομίας

17:57 27/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο δικηγόρος της 3ης κατηγορούμενης, στη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Ελενας Σκορδέλη με νέα δήλωση του κατά τη δικάσιμο της 27ης Απριλίου 2012, είπε πως εφόσον η κατηγορούσα αρχή δεν παρουσιάσει ως μάρτυρα κατηγορίας τον Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχαλάκη Παπαγεωργίου θα τον κλητεύσει η υπεράσπιση.

Συνεχίζοντας την αντεξέταση του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας Θωμά Ευθυμίου, ο δικηγόρος της κ. Σκορδέλλη, Μιχαλάκης Κυπριανού αναφέρθηκε επισταμένα στο θέμα της φυσικής παρουσίας του μάρτυρα κατηγορίας

Κώστα Προεστού κατά τον κρίσιμο χρόνο διάπραξης του φόνου.

Επικαλούμενος απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Αρχηγού της Αστυνομίας που παραχωρήθηκε στην εκπομπή της Αιμιλίας Κενεβέζου στις 26 Ιανουαρίου 2010, και στην οποία ο Αρχηγός δήλωσε πως με βάση τα στοιχεία που κατέχουν οι ανακριτές οι φυσικοί αυτουργοί ήταν τρεις, ένας εκ των οποίων ήταν ο Προεστός, κάλεσε το μάρτυρα να δηλώσει στο Δικαστήριο τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία από τις 22:30 της 26ης Ιανουαρίου 2010 μέχρι την 28η Ιανουαρίου, που ο Προεστός αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Ανακριτής απάντησε πως ο κ. Κυπριανού σκοπίμως παρέλειψε απάντηση του Αρχηγού στην οποία ανέφερε ότι ο ρόλος του ενός στο φόνο δεν ήταν πρωταρχικός.

Στα απομαγνητοφωνημένο κείμενο δεν περιλαμβάνεται η λέξη «δεν» για αυτό και το Δικαστήριο αποφάσισε ότι επιθυμεί να μεταδοθεί με οπτικοακουστικό μέσο η συνέντευξη του Αρχηγού για να διευκρινιστεί το σημείο αυτό.

Αντεξετάζοντας τον ανακριτή καθ΄όλη σχεδόν τη διάρκεια της δικασίμου της Παρασκευής στις έρευνες της Αστυνομίας για τα χρηματικά ποσά, μετρητά και επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή του Προεστού κατά τη σύλληψη του και το θέμα του ελέγχου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Προεστού, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι «η υπεράσπιση λέγει ότι ο Προεστός πήγε να πάρει τα λεφτά έξω από το κέντρο «Ττόφαρος», που αποτελούσαν έναντι ή την αποπληρωμή της αμοιβής για το φόνο, ώστε κατά την προσφιλή έκφραση του Φάνου Χατζηγεωργίου να ‘δέσει το γάρο του’».

Πρόσθεσε πως μετά την παραλαβή της αμοιβής είχε άνεση χρόνου να έρθει στη σκηνή και να εκτελέσει τον Αντη Χατζηκωστή.

Ο κ. Κυπριανού ζήτησε επανειλημμένα από τον κ. Ευθυμίου να αναφερθεί στις έρευνες που αφορούσαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του Προεστού.

Υπέβαλε στον μάρτυρα πως εάν κατέθετε έγγραφη αναφορά της Cyta ή άλλου παρόχου τηλεπικοινωνιών για το χρόνο και το σημείο από το οποίο ο Προεστός έκανε το τηλεφώνημα προς τον Μάριο Ξενοφώντος πριν συναντηθούν στον «Ττόφαρο», ακολούθως το χρόνο και τον τόπο που διενήργησε την κλήση προς τον Κούλη Κοσιάρη και, τέλος, τον τόπο στον οποίο βρισκόταν όταν δέχθηκε την κλήση από τον Κοσιάρη για να μεταφέρει τους Γρηγόρη Ξενοφώντος και Φάνο Χατζηγεωργίου στη Λευκωσία (όπως κατέθεσε ο Προεστός), θα έριχνε άπλετο φως στην υπόθεση.

«Εάν με έγγραφα της CYTA ο Προεστός τοποθετείτο στον Αστρομερίτη όταν έκανε το τηλεφώνημα προς τον Μάριο Ξενοφώντος και το τηλεφώνημα προς τον Κοσιάρη και ακολούθως το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα