Στυλιανίδης: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι προτάσεις της Κυβέρνησης για τα ταμεία προνοίας

17:42 5/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το σχέδιο που καταθέτει η Κυβέρνηση για τα ταμεία προνοίας, βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατόν ποσό διασφάλισης των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των εργαζομένων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης των Ταμείων Προνοίας, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι “η Κυβέρνηση από την αρχή ήθελε και για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και για λόγους αρχής, να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα Ταμεία Προνοίας

μετά από αυτό που συνέβη στη Λαϊκή Τράπεζα και εν μέρει και στην Τράπεζα Κύπρου”.

“Για αυτό”, είπε, “και πέτυχε, μέσα από το πρόγραμμα των 10 δις, να εξασφαλίσει τα Ταμεία Προνοίας που ήταν κατατεθειμένα στη Λαϊκή Τράπεζα με τον ίδιο τρόπο που ήταν εξασφαλισμένα στην Τράπεζα Κύπρου. Θα τύχουν ακριβώς της ίδιας μεταχείρισης”.

Επιπλέον, ο Εκπρόσωπος σημείωσε πως η Κυβέρνηση “ήθελε με κάθε τρόπο, το κούρεμα που θα υφίσταντο τα Ταμεία που ήταν κατατεθειμένα και στις δύο τράπεζες, να ανταποδοθεί με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Κυβέρνησης”.

“Είναι αυτό το σχέδιο που διαπραγματεύεται και διαβουλεύεται ο Υπουργός Οικονομικών με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις”, σημείωσε, προσθέτοντας πως έχουν γίνει αναλογιστικές μελέτες, υπάρχει μια σημαντική εμπειρογνωμοσύνη και επιστημονική βοήθεια από αναλογιστές, κατατίθενται αντιπροτάσεις προς τους συνδικαλιστικούς φορείς, γίνεται η διαβούλευση, αλλά δεν μπορεί να προκαταλάβει κανείς το τελικό συμπέρασμα της διαβούλευσης.

“Όμως, η Κυβέρνηση πιστεύει ότι το σχέδιο που καταθέτει βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατόν ποσό διασφάλισης των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των εργαζομένων”, τόνισε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν το κούρεμα που θα υποστούν τα Ταμεία Προνοίας θα ανταποδοθούν με ποσό που θα καλύψει η Κυβέρνηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι “υπάρχει ένα σχέδιο όπου αυτό που θα χαθεί θα αναπληρωθεί με μετοχές”.

“Θα υπάρξουν επιλογές εκεί και αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο έρχεται να συμπληρώσει αυτή την ανταπόδοση με συγκεκριμένους τρόπους. Η φιλοσοφία βασίζεται στο να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εργαζομένων”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα