Συνάντηση Νταβούτογλου – Κλίντον στην Ουάσιγκτον

18:22 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

H τουρκική εφημερίδα Zaman αναφέρει σήμερα ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και η Αμερικανίδα ομόλογος του Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από την τετράωρη συνάντησή τους ότι το θέμα της Συρίας κυριάρχησε στην συνάντηση και ότι υποστηρίζουν την πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου, του Κατάρ και της Τυνησίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην συνάντηση της Ομάδας Επαφής στην Τυνησία.

Τόσο

ο Τούρκος ΥΠΕΞ όσο και η Αμερικανίδα ομόλογός του τόνισαν τη σημασία αύξησης ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Συρία.

Η εφημερίδα προσθέτει ακόμα ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την παγίωση της Δημοκρατίας στο Ιράκ, στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, το Κυπριακό, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τον Καύκασο καθώς και το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κ. Κλίντον αναφέρθηκε στον «ηγετικό και υποδειγματικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή», εξέφρασε την ανησυχία της για την πολιτική κατάσταση στο Ιράκ τονίζοντας τον «εποικοδομητικό» ρόλο της Τουρκίας στην χώρα αυτή. Και οι δύο ΥΠΕΞ εξέφρασαν αισιοδοξία για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία επίλυσης της πυρηνικής κρίσης με το Ιράν με διπλωματικά μέσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα