Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζω τα νέα μέτρα αλλά στηρίζω τον Παπαδήμο

Δριμύτατη «επίθεση» εξαπέλυσε στη Γερμανία και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην τρόικα Πόουλ Τόμσεν, τον οποίο χαρακτήρισε “persona non grata” για την Ελλάδα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη

που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Η Ελλάς δεν μπορεί εκτός Ε.Ε., αλλά μπορεί εκτός γερμανικής μπότας, γιατί σήμερα δεν υπάρχει Ε.Ε. αλλά γερμανική κυριαρχία η οποία συμπεριφέρεται στους Επιτρόπους ως μαριονέτες», τόνισε χαρακτηριστικά οπ πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να προσθέσει, «οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά σε ένα πύργο έξω από το Βερολίνο όπου διαβουλεύεται η κ. Μέρκελ με τις χώρες - δορυφόρους της Γερμανίας, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και δυστυχώς το Λουξεμβούργο, γιατί μέχρι πρόσφατα ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν συνεννοήσιμος».

Ο κ. Καρατζαφέρης κατέστησε σαφές πως δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα, αν και διευκρίνισε ότι «εάν ο πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο προσωπικά εξακολουθώ να στηρίζω, θέλει τους υπουργούς μου, δεν θα τους αποσύρω». Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση του για δεσμεύσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Τράπεζας της Ελλάδος για την εγκυρότητα του νέου Μνημονίου.

Παράλληλα, υποστήριξε με απόλυτη βεβαιότητα πως «δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας. Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει όλη η Ευρώπη» αναφέροντας ως παράδειγμα την κατάρρευση της “lehman brothers” και το πόσο επηρεάστηκε η παγκόσμια οικονομία από αυτή την εξέλιξη.

Επιπλέον, υπερτόνισε το γεγονός, ότι «ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός. Εμείς θέλουμε και προτείνουμε πέντε χρόνια περίοδο χάριτος με ετήσιες δόσεις με επιτόκιο όσο της ΕΚΤ. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνημα του Έλληνα και της πατρίδας».

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με αφορμή τα όσα έγιναν στη σύσκεψη των τριών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, επισημαίνοντας πως «φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό για μία μικρή διαφορά που είχε προκύψει για ένα ποσό γύρω στα 200 εκατ. ευρώ και αναγκαστήκαμε να φωνάξουμε τον κ. Πολ Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε να μας βοηθήσει. Ο κ. Πολ Τόμσεν να είναι “persona non grata” στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα