Πότε επιτέλους θα βάλεις ένα όριο στην παντοδυναμία των γονιών σου και γιατί χρειάζεσαι ακόμα αυτήν την εξαρτημένη σχέση;

17:19 30/9/2021 - Πηγή: iPop

Η οικογένεια είναι το πρώτο μας ανήκειν. Είμαστε μέλος μια οικογένειας που μέχρι μια ηλικία τουλάχιστον θεωρούμε ότι κάνει τα πάντα σωστά. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι οι σοφότερες, οι γονείς μας είναι μικροί Θεοί και εμείς τα καμάρια τους και λόγος της υπερηφάνειας τους. Τι γίνεται όμως όταν ο έλεγχος από τους γονείς αρχίζει να μας ενοχλεί. Η «Αγία Ελληνική Οικογένεια» όπως οι ειδικοί την έχουν περιγράψει πολλές φορές έχει σκοτώσει πολλά όνειρα, έχει θάψει θέλω και έχει καταφέρει να καταχωνιάσει σε σεντούκια του μυαλού μακρινά, αυτά που θέλαμε εμείς, για να γίνουμε αρεστοί και να ανήκουμε

σε αυτήν την οικογένεια.

5 βιβλία που θα ήθελαν τα παιδιά σου να έχεις διαβάσει

Άλλα θέλω, άλλα κάνω και άλλα εννοώ

Θυμήσου όλες εκείνες τις φορές που ήθελες να αγοράσεις μια μπλούζα που σου άρεσε πάρα πολύ αλλά μέσα σου άκουγες τη φωνή της μαμάς σου να σου λέει ότι είναι χάλια, ότι θα σε τονίζει κλπ και τελικά αγοράσες την μπλούζα που θα φόραγε η μαμά σου. Τις φορές που μπορεί να σκέφτηκες να μην βγεις με ένα αγόρι γιατί μπορεί να μην εγκρίνει η οικογένειά σου, δεν πήγες να δουλέψεις στη δουλειά που ήθελες γιατί ίσως είχες κριτική.

Οι γονείς μας, μας έφεραν στον κόσμο έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για την ανατροφή μας βάσει αυτών που ήξεραν. Υπήρχει όμως μια κατηγορία γονιών που κατά το μεγάλωμα των παιδιών τους μπορεί να ξέφυγαν σε κάποια πράγματα. Υπάρχει πιθανότητα να έλεγαν στο μεγάλωμά των παιδιών τους πράγματα που μπορεί να έχουν χαραχτεί μέσα στο μυαλό και στο υποσυνείδητό των παιδιών. Ο έλεγχος από τους γονείς μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή στα παιδιά, μικρά και μεγάλα.

5 φορές που οι γονείς γίνονται τοξικοί χωρίς να το καταλαβαίνουν και οι αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά

Η ζωή μας ξεκινά όταν καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μόνο μια

Σε κάποιους ανθρώπους έρχεται μια μέρα που λένε: «Και μη παρέκει», λένε «μέχρι εδώ»! Μια μέρα η φωνή όλων των άλλων σβήνει, δεν ακούγεται πια ούτε σαν ψίθυρος. Τότε καταλαβαίνουν ότι ο καθένας έχει το μερίδιο ζωής που το αναλογεί και ζει τη ζωή του όσο πιο καλά θεωρεί ο καθένας για τον εαυτό του! Όχι όπως θα ήθελαν οι δικοί τους.

Εξάρτηση-συνεξάρτηση

Ο έλεγχος από τους γονείς είναι κάτι που μπορεί να καταστρέψει την οικογενειακή σχέση. Να δημιουργήσει άβουλα πλάσματα που δεν μπορούν να πάρουν καμία απόφαση χωρίς την έγκριση των γονιών τους. Οι γονείς αυτοί θέλουν να εξαρτώνται τα παιδιά τους από εκείνους σε όποια ηλικία και αν είναι εκείνα, για πολλούς λόγους. Ένας από τους λόγους μπορεί να είναι γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτούν σημαντικότητα. Τα παιδιά τους χρειάζονται την έγκρισή τους για ό,τι διαλέξουν να κάνουν στη ζωή τους.

Μια μέρα όταν οι γονείς φύγουν, τα παιδιά αυτά δεν είναι προετοιμασμένα γι΄αυτό. Δεν έχουν μάθει να κάνουν μόνα τους επιλογές, έχουν μάθει να έχουν πάντα δεκανίκι στη ζωή τους και ψάχνουν μια μαμά και έναν μπαμπά να βρουν θέση στη ζωή τους… Αυτό λέγεται συνεξάρτηση. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που με αυτήν τη συνθήκη νιώθουν ότι επιτέλους ότι απελευθερώθηκαν από τα δεσμά τους.

Αν είσαι ενήλικας, υγιής δεν χρειάζεται να εξαρτάσαι από κανέναν, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος που υπάρχει από πίσω και σε κρατά εξαρτημένο.
Ο έλεγχος από τους γονείς βάζει ένα φρένο στη ζωή μας. Εύχομαι να είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος και να μην χρειάζεσαι την έγκριση κανενός.

Οριστικό τέλος στην κηδεμονία της Britney Spears, η οποία πετάει στα σύννεφα (κυριολεκτικά) μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πότε επιτέλους θα βάλεις ένα όριο στην παντοδυναμία των γονιών σου και γιατί χρειάζεσαι ακόμα αυτήν την εξαρτημένη σχέση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα