“The Diplomat” & “Beef” στο Netflix

12:06 30/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

The Diplomat – Netflix

Η σειρά που βρίσκεται στην πρώτη θέση των τάσεων στο ελληνικό Netflix έχει ως πρωταγωνίστρια την Κέρι Ράσελ (σ.σ. Η θεότητα του The Americans) στον ρόλο της Kate Wyler και υπόσχεται να σε βάλει σε μια λογική House of Cards. Η Κέρι Ράσελ υποδύεται την διπλωμάτη που προσπαθεί να κάνει τα πράγματα σύμφωνα με τους τύπους. Είναι μια αποφασιστική Αμερικανίδα διπλωμάτης που στέλνεται στο Λονδίνο, για να βοηθήσει στην επαναφορά της σταθερότητας

πάνω σε μια διπλωματική κρίση.

Ο σύζυγός της στην σειρά (Ρούφους Σέγουελ) στον ρόλο του Hal Wyler διπλωμάτη-σταρ, στέκεται εξαιρετικά, ενώ ως ζεύγος, ο μόνος τρόπος που μπορεί να περιγραφεί είναι ως «εταιρεία». Σαν πολλά ζευγάρια που γνωρίζουμε από την ιστορία μέχρι σήμερα που μένουν εντός γάμου γιατί έχουν μια πολύ επιτυχημένη καριέρα και συμμαχία. Ως ηθοποιός ο Ρούφους είναι πολύ καλός συνολικά, δεν τα κατάφερε να γίνει σούπερ σταρ, αλλά κυρίως η εμφάνισή του τον έθετε σε πιο μάτσο ρόλους, πολλές φορές του κακού, που δεν άφηναν την υποκριτική του να φανεί. Παρόλα αυτά στην σειρά λάμπει.

Ως σύγχρονη και μοντέρνα σειρά έχει αυτό που δεν ξέρεις που να την κατατάξεις: Πολιτικό Θρίλερ; Δράμα; Ρομαντική; Κωμωδία; Η αλήθεια είναι πως είναι όλα τα παραπάνω σε μια ανάλυση των μακροχρόνιων σχέσεων που κάποιες φορές σε κάνουν να επαναπροσδιορίζεις το που πατάς και που βρίσκεσαι. Η δυναμική των Ράσελ και Σέγουελ είναι πειστική, ακροβατούν πάνω στα διάφορα συναισθήματά τους με έναν κλασσικό πόλεμο δύναμης μεταξύ των δύο (και αυτό που θυμίζει το House of Cards για έναν ακόμη λόγο), αλλά κυρίως εναντίον των υπολοίπων!

Δεν κοπιάρει κάτι, δεν παρουσιάζει κάτι το εξαιρετικά πρωτότυπο από την άλλη. Είναι ακριβώς αυτό που θέλεις για να περάσεις μερικά πολύ ευχάριστα βράδια στον καναπέ.

Beef – Netflix

Παραμένουμε στο Netflix για να μην ψάχνεσαι και έχουμε την σειρά Beef. Μοντέρνα, πάλι πολύπλοκη και με την υπογραφή του στούντιο Α24 που ποτέ δεν κάνει project-αρπαχτές. Έχουμε δύο υπέρ-ταλαντούχους ηθοποιούς, τον Στίβεν Γέουν και την stand-up-comedian και ηθοποιό Άλι Γουόνγκ σε ένα πολύ ενδιαφέρον στόρι, που χωρίς υπερβολή είναι από τις καλύτερες παραγωγές του Netflix, που κατά γενική ομολογία στην πλατφόρμα αυτή σε ένα streaming-blockbuster περιβάλλον γίνεσαι πολύ επιλεκτικός.

Το Beef μιλάει για το… Beef που ξεκίνησαν οι δύο πρωταγωνιστές, την κόντρα, αυτό που λέμε «άσπονδος φίλος/εχθρός/ frienemy», ο Ντάνι και η Έιμι των οποίων η γνωριμία ξεκινά με ένα παρολίγον τροχαίο και αρκετή Οργή του Δρόμου (Road Rage) με κυνηγητό και καταδίωξη! Παρά την ασιατική καταγωγή τους, προέρχονται από εντελώς αντίθετες ζωές και backround που σίγουρα δεν βοηθά να σταματήσει το beef! Η λαίδη και ο αλήτης με την διαφορά πως μισιούνται! Η Έιμι είναι αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας και καριερίστρια και ο Ντάνι αυτοδημιούργητος hustler και βιοπαλαιστής! Απλά και οι δύο έσκυψαν για πολύ καιρό το κεφάλι και αυτή τους η συνάντηση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε τα…ποτήρια!

Κορυφαίες οι ερμηνείες και των δύο, αποδεικνύεται πως οι stand up comedians όπως οι Άλι Γουόνγκ πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ηθοποιοί, ενώ και οι δύο έχουν μπει για τα καλά στους ρόλους τους. Ουσιαστικά είναι ένα σύγχρονο ψυχογράφημα που μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε και ακόμα καλύτερα μας κάνει να σκεφτούμε από πού μπορεί να προέρχονται ακραίες αντιδράσεις των συνανθρώπων μας. Άγχος, πίεση, φόβος, ανασφάλεια, αβεβαιότητα. Αυτά τα πράγματα που μοιάζουν απλές λέξεις, εκτός και αν τα βιώνεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα