«ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Ανένδοτοι στο θέμα της άμεσης απόλυσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων εμφανίζονται οι επικεφαλής της τρόικας, με αποτέλεσμα να ωθήσουν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, να δηλώσει: «θα γίνει ότι πρέπει να γίνει».


Υπονοώντας ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να παραιτηθεί, ωστόσο σήμερα, μετά και τη συζήτηση που είχε με τον κ. Κουβέλη διαρρέεται ότι ο υπουργός δήλωσε ότι: «δεν θα εγκαταλείψω στην πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης. Σήμερα θα κλείσουμε όπως θέλω εγώ και όχι όπως θέλει η τρόικα».

Ο κ. Μανιτάκης έφτασε στα όρια του από την εμμονή των κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς

για απολύσεις στο δημόσιο εδώ και τώρα. Συγκεκριμένα οι δανειστές απαίτησαν την απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων.

Η τρόικα κρατά μια άκαμπτη στάση για το θέμα, γεγονός που αποδίδεται στο κλίμα αναξιοπιστίας που απορρέει από την αθέτηση παλαιότερων δεσμεύσεων.

Ο κ. Μανιτάκης δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί οτιδήποτε και έχει έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο, για το οποίο είχε εισπράξει μάλιστα τα εύσημα από την Task Force και τον Ράιχενμπαχ. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, υπάρχει εκτίμηση για 11.000 απολύσεις επίορκων ή αδικαιολογήτως απόντων από τις υπηρεσίες τους ή ακατάλληλων βάσει του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Η τρόικα, από την μεριά της δεν δέχεται το ισοδύναμο, καθώς αναφέρει πως πρόκειται για εκτίμηση και όχι για συγκεκριμένη αποτύπωση των εργαζομένων αυτών.

Επίσης οι δανειστές εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τη διαθεσιμότητα, στην οποία σύμφωνα με το υπουργείο, θα υπάγονται για ένα έτος οι πλεονάζοντες εργαζόμενοι των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών. Και αυτό διότι το 2011 βγήκαν στην εφεδρεία περίπου 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι αντί για 30.000 που είχαν υπολογίσει.

Το νέο ραντεβού του κ. Μανιτάκη με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς είναι προγραμματισμένο για τις 4:00 το απόγευμα.

Keywords
Αναζητήσεις
απολυσεις στο δημοσιο απαιτει η τροικα
Τυχαία Θέματα