ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΩΣΕ ΑΠ’ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΟΥ…

Ούτε οι πιο τολμηροί οικονομικοί αναλυτές δεν έχουν τολμήσει να ξεστομίσουν αυτό που πρότεινε δημοσίως ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Μιλώντας στο Φόρουμ Ευρωπαϊκής Στρατηγικής της Γιάλτας ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ πρότεινε στη Γερμανία να κάνει μία …κίνηση αλληλεγγύης προς τον ευρωπαϊκό Νότο. Κοινώς, ζήτησε να προσφέρει μέρος των κερδών που αποκομίζει από την

«χαοτική διαφορά» ανάμεσα στα ομόλογα των οικονομικά ισχυρών χωρών, όπως εκείνη και των οικονομικά αδύναμων μελών της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

«Αφού η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχθεί τη θέσπιση και κυκλοφορία ευρωομολόγου, που θα αποτελούσε την πλέον αποτελεσματική απάντηση στην κρίση, θα πρέπει να παραχωρήσει ένα μέρος της διαφοράς των ομολόγων, υπέρ των αδύναμων κρατών», είπε, καλώντας μάλιστα και τη Γαλλία να πράξει το ίδιο. «Θα ήταν η απόδειξη μίας πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης Βορρά και Νότου, κάτι που αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για την Ευρωζώνη και την ΕΕ», είπε, προκαλώντας προφανώς όχι και τόσο καλά …συναισθήματα στην Άνγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα