ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου οι Γερμανοί κάνουν «μπίζνες» και επιχειρούν να «αλώσουν», τουριστικές επιχειρήσεις και φιλέτα που διαχειρίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση. Επικεφαλής της ομάδας που επισκέφθηκε χθες Δευτέρα, την Κρήτη, ήταν ο Γερμανός υφυπουργός  Χανς Γιοακιμ Φούχτελ ο οποίος και ηγείται της ελληνογερμανικής «συνεργασίας».

Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας βρέθηκε τη Δευτέρα στην Κρήτη ο Γερμανός υφυπουργός  Χανς Γιοακιμ Φούχτελ, ο οποίος μεταξύ άλλων

είχε πολύωρη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στελέχη του Επιμελητηρίου και του εμπορικού κόσμου. Όπως φάνηκε από από το κλίμα των επαφών που έγιναν Γερμανοί επιχειρηματίες εκδηλώνουν θερμό ενδιαφέρον προκειμένου να επενδύσουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης. Ο κ. Φούχτελ επανέλαβε για άλλη μια φορά τους βασικούς άξονες της συνεργασίας που έχει συμφωνηθεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη εξειδίκευσης των ανέργων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων που έγιναν βρέθηκε και το θέμα της διαχείρισης  των απορριμμάτων. Μεταξύ άλλων ο κ. Φούχτελ χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα αποδοτικό τον συγκεκριμένο τομέα και επισήμανε ότι η Γερμανία έχει περιφέρειες που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επόμενος σταθμός του Γερμανού υφυπουργού είναι η Καβάλα όπου και θα έχει επαφές για θέματα τουρισμού, εκπαίδευσης και απασχόλησης.

Αξίζει να επισημανθεί  ότι η Γερμανική Κυβέρνηση έχει ήδη εξασφαλίσει το «μονοπώλιο» των επενδύσεων σε συγκεκριμένους τομείς.  Ο δύο πλευρές έχουν υπογράψει  πρωτόκολλο συνεργασίας μέσω του οποίου γερμανικοί βιομηχανικοί κολοσσοί εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση και εκτοπίζουν κάθε άλλη ευρωπαϊκή εταιρεία που θα εκδήλωνε πιθανό ενδιαφέρον. Το πλέον εξόφθαλμο παράδειγμα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και ακολουθεί ο κοιμώμενος γίγαντας της δημοτικής ακίνητης περιουσίας. Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μεγάλες γερμανικές εταιρείες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον ελληνικό «βρώμικο» χρυσό. Μάλιστα για να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και προβλήματα έχει προετοιμαστεί ένας δίαυλος επικοινωνίας με μεγάλες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στο χώρο προκειμένου να λειτουργήσουν ως υπεργολάβοι.

Η Ελληνική πλευρά η τρόικα και η Task  Force for Greece (TFGR), αποδέχονται τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει η Γερμανική κυβέρνηση στην επίτευξη του στόχου των διοικητικών μεταρρυθμίσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα εμπλεκόμενα μέρη με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο επισημαίνουν στο σχέδιο αυτό ότι η Γερμανία «αποτελεί τον Υπεύθυνο Τομέα για την παροχή τεχνικής βοήθειας για μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση».  Ήδη έχει προσδιοριστεί  και το βασικό χρονοδιάγραμμα -οδικός χάρτης, υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί.

Το όλο εγχείρημα χαρακτηρίζεται ως «κυλιόμενο σχέδιο δράσης» το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για κάθε έργο και να προσδιοριστεί ο τύπος της απαιτούμενης βοήθειας. Στο σημείο αυτό περιγράφεται με τον πλέον

Keywords
Τυχαία Θέματα