Focus: Επιμένει για έξοδο της Ελλάδας

«Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για χρεοκοπία των Ελλήνων», αναφέρει στην δημοσίευση της Κυριακής στο site του, το περιοδικό Focus, παρά τη διάψευση από τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ, το βράδυ του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται πως το Focus αναφέρει στο τεύχος της Δευτέρας, πως ο Σόιμπλε

είπε σε βουλευτές του CDU και του CSU πως πρέπει να ετοιμάζονται για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Το περιοδικό επικαλείται κυβερνητικό έγγραφο και σχετικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, ενόψει της ψηφοφορίας για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον μηχανισμό ESM. Μάλιστα, οι βουλευτές, των οποίων τη μαρτυρία επικαλείται το Focus, ανέφεραν ότι ο Γερμανός υπουργός τους δήλωσε ότι πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι οι Έλληνες δεν θα τα καταφέρουν χωρίς «εξωτερική υποτίμηση».

Ωστόσο, όσα αναφέρονται στο περιοδικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, έχουν ήδη διαψευσθεί, με δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ στο Reuters. Ο κ. Κάμπετερ επισήμανε πως πρόκειται για «ανοησία» και συμπλήρωσε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν μίλησε ποτέ για χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά «τόνισε απλώς ότι τα συμπεφωνημένα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων πρέπει να εφαρμοστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα