«Διακοπές με… κατοικίδιο»

Από τη ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ

Είναι αυτό που ο πάνσοφος –αν και ξαναψήφισε Σαμαρά και Βενιζέλο– λαός μας λέει: ήρθε η ώρα μας. Σαφώς και ήρθε η ώρα και ο καιρός να αλλάξουμε καιρό, γιατί ο καύσωνας έχει απαυτώσει τα μέσα μας: μυαλά, εσώψυχα, έντερα, σπλήνες και τα συναφή. Και δεν φτάνει που καιγόμαστε μέσα κι όξω, έχουμε και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που θα μείνουν στην Ιστορία

ως οι μόνες δηλώσεις που παρέμειναν δηλώσεις πριν καν δηλωθούν. Η πορεία τους ήταν προδιαγεγραμμένη εκ προοιμίου: Στασιμότης, στασιμοτήτων, τα πάντα στασιμότης!
Γι’ αυτό σας λέω: ήρθε η ώρα μας. Οι καιροί ου μενετοί και πάμε να αποδράσουμε μια και καλή. Όχι μόνοι, φυσικά. Πάντα με το κατοικίδιο παρέα. Τώρα τι εννοούμε όταν λέμε κατοικίδιο… μόνο ο Στουρνάρας το ξέρει (αν το ξέρει κι αυτός, δηλαδή). Θα νιαουρίζει; Θα γαβγίζει; Θα δαγκώνει; Θα κουνάει ουρά;…
Διακοπές με κατοικίδιο (μέρος Α΄): Πριν κλείσεις εισιτήριο για τον αγαπημένο προορισμό των διακοπών σου (δηλαδή για το χωριό σου, αν δεν το είχαν κάψει οι Γερμανοί ή δεν το έχεις χάσει από τα χαράτσια της ΔΕΗ), φρόντισε να έχεις ειδικό κλουβί για το κατοικίδιό σου: τα αδέσποτα εκκαθαριστικά (καταλάβαμε τώρα τι σημαίνει «κατοικίδιο») επιστρέφονται πάραυτα στον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος επιβαρύνεται με ειδικό τέλος εγκατάλειψης. Όσο για τα απλήρωτα εκκαθαριστικά, αυτά δεν πυροβολούνται επί τόπου – όπως τα… άλλα κατοικίδια. Τουναντίον, πυροβολούν επί τόπου τον ιδιοκτήτη τους. Και μετά πετούν το πτώμα στη θάλασσα, δεμένο με τα χρέη τους. Άρα… καλό πάτο.
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, φροντίστε να έχετε ειδικό «κλουβί» για το κατοικίδιο εκκαθαριστικό σας, όταν ταξιδεύετε. Με αεριζόμενη οροφή (έχετε δει ιδρωμένο εκκαθαριστικό; Βρομάει από μακριά τοξική διαφθορά!), ήπιο κλιματιστικό (ήδη έχετε πάρει την πρώτη ψυχρασία – δεν χρειάζεται να πλευριτωθούμε κιόλας) και συνεχή σίτιση: πειναλέο εκκαθαριστικό = εκκαθαριστικό έτοιμο για όλα! Προσοχή, η εφορία δαγκώνει! Γι’ αυτό σας λέω, λίγα ευρώ τη μέρα –κάθε μέρα όμως– για να το κρατάτε περίπου ακίνδυνο.
Εάν δεν πέσετε σε ιδιότροπο συνεπιβάτη και το «κατοικίδιο» είναι σχετικά μικρού μεγέθους, τότε μπορείτε να το έχετε και δίπλα σας ακόμη, λυτό. Αν, όμως, κάποιος συνεπιβάτης διαμαρτυρηθεί, θα πρέπει να το μεταφέρετε στο βαγόνι αποσκευών. Μην το αφήσετε, όμως, να κάνει παρέα με άλλα «κατοικίδια», γιατί συναγωνίζονται ποιο είναι το πιο σκληρό και ο τελικός χαμένος είσαι και θα είσαι μια ζωή εσύ! Ου τα βάλεις με τη σκληρότητα του εκκαθαριστικού σου!
(Το 2ο μέρος στο επόμενο φύλλο. Για όσους, δε, δεν έχουν καταθέσει ακόμη φορολογική δήλωση… σπρώξτε το «κατοικίδιο» κάτω από το πατάκι της εξώπορτας του γείτονα και αφήστε το εκεί. Με τη ζέστη και την υγρασία, ποιος ξέρει, μπορεί και να αποσυντεθεί!).

Keywords
Τυχαία Θέματα