Στον Aρειο Πάγο τα ντοκουμέντα της ντροπής για το αλβανικό ΚΤΕΛ

Του Δ. Γιαννακόπουλου
Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνουν οι αποκαλύψεις του «Π» για την έκταση της ανομίας στο κέντρο της Αθήνας από παράνομες αλβανικές εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίες μεταφέρουν καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες χωρίς να πληρούν τους στοιχειώδεις όρους ασφαλείας και νομιμότητας.
Τα δημοσιεύματα του «Π» και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό ετέθησαν υπόψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις αρχές της εβδομάδας, ενώ ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ζήτησε από τους εκπροσώπους

των εθνικών και διεθνών επιβατικών μεταφορών να του προσκομίσουν τα στοιχεία σχετικά με ενδεχόμενες ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Μεταφορών. Από την προηγούμενη εβδομάδα, το «Π» έχει απευθύνει ερώτημα στον υπουργό Κ. Χατζηδάκη στο οποίο ο υπουργός ακόμη δεν έχει απαντήσει, προφανώς γιατί δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για την κατάσταση, παρότι είχε θητεύσει και παλαιότερα στο συγκεκριμένο υπουργείο. Η εφημερίδα σήμερα παρουσιάζει ένα ακόμη έγγραφο, με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2012, το οποίο είχε αποστείλει η διοίκηση του ΟΣΕ στην Τροχαία Αθηνών, ζητώντας να απομακρυνθούν τα λεωφορεία αλβανικής εταιρείας «που σταθμεύουν παράνομα μπροστά από τον Σταθμό Λαρίσης δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σταθμού». Παρά το γεγονός ότι η Τροχαία ενήργησε αμέσως, εντούτοις δεν είχε δικαίωμα να απομακρύνει τα λεωφορεία, αλλά να καταγράψει τις παραβάσεις, όπως κάνει καθημερινά στην οδό Δηληγιάννη και στους γύρω δρόμους, ακόμη και πάνω στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου αυθαιρέτως και παρανόμως οι αλβανικές εταιρείες επιβιβάζουν και αποβιβάζουν κόσμο.

Κίνδυνοι
Πλέον τούτων, όπως αναφέρει το συλλογικό όργανο των μεταφορέων σε επιστολή διαμαρτυρίας του προς τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Επιβατικών Μεταφορών, Β. Καλλιβωκά, και τον διευθυντή Ν. Νόλη, το υπουργείο έχει χορηγήσει άδειες λεωφορειακών γραμμών αλβανικών εταιρειών σε επταώροφο πάρκινγκ με αντλίες βενζίνης! «Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται η επιβίβαση και η αποβίβαση μπροστά σε βενζινάδικο, από τη στιγμή που ένας από όσους παραμένουν να ανάψει τσιγάρο, υπάρχει κίνδυνος έκρηξης;» αναρωτιέται ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Γεωργόπουλος. Παράλληλα, αναφέρει λεπτομερώς καραμπινάτες περιπτώσεις, όπως τις χαρακτηρίζει, χορήγησης παράνομων αδειών στα εξής σημεία:
1. Στην οδό Φιλελλήνων 12 στο Σύνταγμα, όπου εκεί υπάρχει πάρκινγκ στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων και όχι χώρος επιβίβασης-αποβίβασης λεωφορείων.
2. Στην έξοδο του σταθμού Λαρίσης, όπου βάσει της απαγορευτικής πινακίδας επιτρέπεται μόνον η στάθμευση αναπήρων.
3. Στην οδό Μάγερ, όπου δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης λεωφορείων, ούτε βέβαια τηρούνται οι προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία όροι (τουαλέτες, χώροι εισόδου – εξόδου λεωφορείων κ.λπ.).
4. Στην οδό Αγησιλάου, όπου υποτίθεται ότι σε οικόπεδο 100 τετραγωνικών μέτρων μπορούν να παρκάρουν λεωφορεία και να εξυπηρετείται ομαλά η επιβατική κίνηση!
«Διερωτώμεθα» σημειώνουν οι μεταφορείς στην επιστολή τους «γιατί δεν θέλετε να μάθει

Keywords
Τυχαία Θέματα