Τα ισοδύναμα…

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα είτε δεν διαθέτουν χιούμορ, είτε το χιούμορ που διαθέτουν δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον λαό. Διότι τρία χρόνια από την είσοδο στο τούνελ της τεχνητής κρίσης –την οποία επέβαλαν πραξικοπηματικά στην Ελλάδα οι εμπνευστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης– και με την κοινωνική συνοχή να δοκιμάζει τις αντοχές της, η συγκυβέρνηση έχει επικεντρώσει την προσπάθειά της στην… ανακάλυψη ισοδύναμων μέτρων που θα τεθούν υπό την κρίση της

τρόικας.
Μόνο που τα ισοδύναμα μέτρα θα πρέπει να αντληθούν μέσα από την ίδια οικονομία, μέσα από τον ίδιο… κορβανά. Με την ύφεση να υπολογίζεται για το 2012 σε 6,9%, όταν η ύφεση για το 2011 ανήλθε σε 6,8%, η σημερινή κυβέρνηση καλείται μετά από τρία χρόνια ολοκληρωτικής καταστροφής να εφαρμόσει ένα οικονομικό μοντέλο που θα έπρεπε να προταθεί προς τους δανειστές μας… τότε, στην αρχή του πρώτου μνημονίου. Θεωρητικά καλή αρχή, αλλά από λάθος αφετηρία.
Βέβαια, τότε, λίγο πριν από το πρώτο μνημόνιο, μπήκε σε εφαρμογή από το ιστορικό Καστελόριζο το ειδικό σχέδιο κρίσης για την Ελλάδα, διά στόματος Γ. Παπανδρέου. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο τότε πρωθυπουργός, προτού ξεσπάσει η κοινωνική κρίση, είχε «μυήσει» τα κυβερνητικά στελέχη με ειδικές συσκέψεις, στα μυστικά της διαχείρισης ειδικών κρίσεων, με εισηγητές και συμβούλους από τις ΗΠΑ. Οι ανυποψίαστοι (;) τότε υπουργοί παρακολουθούσαν αμήχανα τον τρόπο λειτουργίας μιας κυβέρνησης που έπρεπε να προδώσει τον λαό της, να οδηγήσει τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση, να εξοντώσει τη μεσαία τάξη, να οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδες απεγνωσμένους συμπολίτες μας που οδηγήθηκαν βίαια στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Βέβαια, όλα όσα περιγράφονται πιο πάνω είναι όλα όσα βλέπουμε και βιώνουμε. Είναι τα οφθαλμοφανή… Πόσος καιρός θα πρέπει να μεσολαβήσει μέχρι να μάθουμε τους εκβιασμούς που υπέστη η κυβέρνηση Παπανδρέου για να αναγκαστεί να λάβει όλες τις προηγούμενες επώδυνες αποφάσεις; Διότι, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων και σε χρόνο απίστευτα σύντομο, με εκβιασμούς παρέδωσε την εξουσία μέσω εκλογών η κυβέρνηση Καραμανλή.
Επειδή οι εξελίξεις στη γειτονιά μας τρέχουν με ρυθμούς που ούτε η τεχνολογία του Ίντερνετ δεν προλαβαίνει, θεωρείται βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα προκύψουν αποκαλύψεις για το παρασκήνιο των μνημονίων.
Η Ελλάδα, με βάση την Ιστορία της, την πορεία της στο πέρασμα των αιώνων και τη γεωπολιτική της θέση, τις τελευταίες δεκαετίες πορεύεται διαρκώς εκβιαζόμενη. Η κυβέρνηση Σαμαρά, παραλαμβάνοντας το απόλυτο χάος, καλείται να βρει ισοδύναμα μέτρα όχι μόνο στην οικονομία και τους αριθμούς, αλλά και στην πολιτική αντιπαράθεση με εταίρους και μη, που έχουν υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία «χρεοκοπία», οικονομικά και ηθικά. Η ηθική χρεοκοπία, στην οποία επιθυμούν διακαώς να μας υποβάλουν Γερμανοί, Ολλανδοί, Αυστριακοί, Φιλανδοί και, γενικότερα, όσοι ακούν Ελλάδα και εμφανίζουν αλλεργικά συμπτώματα, είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την οικονομική χρεοκοπία. Η Ελλάς είχε λόγο και ανάστημα, όταν ήταν πάμπτωχη. Είχε την παγκόσμια αναγνώριση
Keywords
Τυχαία Θέματα