Τιμώμενη η Σάρζα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

Με τιμώμενη τη Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα διεξαχθεί η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, το διάστημα 16-19 Μαΐου 2024. Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν η Αρχή Βιβλίου της Σάρζα και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Σάρζα.

Ο Ahmed Al Ameri, διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Βιβλίου της

Σάρζα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή της Σάρζα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια νέα ευκαιρία για τον πολιτισμό των Εμιράτων και της Αραβίας να συμμετάσχει σε έναν εις βάθος διάλογο με την Ευρώπη. Η Ευρώπη, γνωστή για τον ελληνικό πολιτισμό της και τις ρίζες της που εκτείνονται σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, λειτουργεί ως φυσική γέφυρα για αυτή την πολιτιστική ανταλλαγή».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κούκης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ανέφερε: «Αυτή η συνεργασία βρίσκεται στα σκαριά εδώ και δύο χρόνια και είμαστε βέβαιοι ότι η ανάδειξη της Σάρζα θα ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας. Θα ενισχύσει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας, της Σάρζα, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του αραβικού κόσμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τιμώμενη, Σάρζα, 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, Θεσσαλονίκης,timomeni, sarza, 20i diethni ekthesi vivliou, thessalonikis