Όποιος βιάζεται… απολαμβάνει!

Υποθέτω πως αυτό το "είσαι ανάποδος" που μου λένε άλλες φορές με αυστηρό ύφος και άλλες με δόση χιούμορ, έχει να κάνει και με την "μελαγχολία" του Ιουνίου. Καθώς ενώ οι περισσότεροι, εκείνη την εποχή, κάνουν ήδη τα πρώτα μπάνια στην θάλασσα και σχεδιάζουν διακοπές, εγώ αναρωτιέμαι "και τώρα τι κάνουμε μέχρι τον Οκτώβριο;"!

Είναι η -μάλλον ρητορική- απορία αμέσως μετά την απονομή του πρωταθλητή στο ΝΒΑ και το τέλος της χρονιάς. Είναι η αναμονή ως τα τέλη του Οκτώβρη για το ξεκίνημα της νέας κανονικής περιόδου. Μάλιστα, πέρυσι, αυτή η αναμονή έγινε σχεδόν "εφιαλτική", λόγω του λοκ-άουτ, που κράτησε κλειστά τα γήπεδα και τα χέρια-πόδια των παικτών δεμένα ως τα Χριστούγεννα.

Φέτος, τουλάχιστον, το κενό διάστημα έγινε ελαφρώς μικρότερο, καθώς μεσολάβησαν δύο εβδομάδες με τους σταρ της Λίγκας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Και μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (30/10) η αναμονή τελειώνει με την έναρξη της ρέγκιουλαρ-σίζον. Ομολογώ πως βιάζομαι. Ωστόσο παρακάτω θα διαβάσετε αυτά για τα οποία αγωνιούν οι πιστοί φαν του ΝΒΑ, αλλά και αυτά για τα οποία… δεν βιαζόμαστε ιδιαιτέρως.

Άλλωστε, από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι θαυμαστές του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο χαμογελούν. Από Ιούνιο θα αποκτήσουμε πάλι μία σκυθρωπή έκφραση.

ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ: Δω τους νέους σταρ (Ντουάιτ Χάουαρντ-Στιβ Νας σε Λ.Α., Ρέι Άλεν σε Μαϊάμι, Τζέιμς Χάρντεν σε Χιούστον) των ομάδων σε δράση.
ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ: Ζήσω από νωρίς τις… "σαπουνόπερες" για τους Χάουαρντ και Πολ. Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο, όμως ξεκαθάρισαν ότι θα μιλήσουν με Λέικερς και Κλίπερς αντίστοιχα το καλοκαίρι. Και οι συμπολίτες του Λ.Α. δεν πρόκειται φυσικά να τους παραχωρήσουν, φοβούμενοι μη τους χάσουν χωρίς ανταλλάγματα.

ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ: Δω τον ΛεΜπρον Τζέιμς χαμογελαστό από την αρχή της σεζόν. Δίχως, κοινώς, το άγχος του πρώτου τίτλου, που κατέκτησε πέρυσι. Χωρίς πια γκρίνια κοινού-Τύπου για την αποδοτικότητά του στην 4η περίοδο.
ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ: Κρίνω πιθανό νωθρό ξεκίνημα των Χιτ, που γνωρίζουν πια πως πρέπει να είναι (αγωνιστικά και ψυχολογικά) έτοιμοι μετά τον Απρίλιο.

ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ: Μπουν στο παρκέ οι μεγάλοι απόντες των πρώτων ημερών (και μηνών). Όπως, κυρίως, ο σταρ των Μπουλς, Ντέρικ Ρόουζ, που επιστρέφει μετά τον Φλεβάρη, οι Κέβιν Λαβ-Ρίκι Ρούμπιο της Μινεσότα, που θα γυρίσουν σε 5 εβδομάδες και 2 μήνες αντίστοιχα, ο Αμάρ’ε Στάνταμαϊρ των Νικς, ο Ντιρκ Νοβίτσκι των Μαβς και ο Τζον Ουόλ των Ουίζαρντς.
ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ: Αρχίσουν οι κριτικές για τις ομάδες που πιθανότατα θα έχουν προβλήματα λόγω των τραυματισμών.

ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ: Διαπιστώσω αν τελικά ο νέος κανονισμός περί "flopping" θα φέρει λύσεις ή θα υπάρξουν παρερμηνείες στο… "θέατρο" των παικτών που συνηθίζουν να βουτάνε για επιθετικά φάουλ.
ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ: Δω τιμωρίες (ξεκινούν από προειδοποίηση, συνεχίζονται με πρόστιμα από 5.000 ως 30.000δολ. για τις 5 παραβάσεις και στην 6η υπάρχει πιθανότητα αποκλεισμού από αγώνα/ες) του νέου κανονισμού. Ελπίζω πως οι επιρρεπείς παίκτες θ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Basket Blog