Ο Κασσελάκης «ξέχασε» τον Τσίπρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών –Τίτλοι τέλους και στη συνεργασία με Κοτζιά

Η Συμφωνία των Πρεσπών πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της εξακολουθεί να παράγει αποτελέσματα στην εσωτερική πολιτική σκηνή με τον Στέφανο Κασσελάκη να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από πρόσωπα με έντονες αναφορές στο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ.  

Πλήγμα και αιμορραγία προς τα δεξιά της ΝΔ επιχειρεί η Κουμουνδούρου με την πίεση που ασκεί για την ψήφιση των πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των

Πρεσπών μετά και τη στροφή της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας από τη σύνθετη ονομασία Βόρεια Μακεδονία στο σκέτο Μακεδονία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το χαρακτηρισμό «ελλαδέμποροι» που χρησιμοποίησε αρχικά επιχειρεί να γκρεμίσει σύμφωνα και με το επιτελείο του το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον δήθεν πατριωτισμό της ΝΔ και της κυβέρνησης και να τους εκθέσει απέναντι στο ακροατήριο το οποίο παρέσυραν με τις περικεφαλαίες του «μακεδονικού» αγώνα που έκαναν το 2019 κατά της Συμφωνία των Πρεσπών με προμετωπίδα όπως σημειώνει ο κ. Κασσελάκης την πατριδοκαπηλία.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει τη Συμφωνία από την πρώτη στιγμή που ρίχτηκε στη μάχη διεκδίκησης της ηγεσίας σε βαθμό μάλιστα που αφήνει εκτός κάδρου τον αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών Αλέξη Τσίπρα αποφεύγοντας επί τρία 24ωρα να κάνει την όποια αναφορά στο πρόσωπό του.

Η στόχευσή του είναι να είναι εκείνος που θα σηκώσει το βάρος της υπεράσπισης της Συμφωνίας και να κυριαρχήσει στο χώρο των προοδευτικών δυνάμεων όσο αυτές ανασυντάσσονται και πληθαίνουν τις παρεμβάσεις υπέρ της ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς.

Ενεργός Τσίπρας

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να σηκώσει το τηλέφωνο και να τηλεφωνήσει στον τότε ομόλογό του και φίλο του Ζόραν Ζάεφ για να αρχίσουν ένα κύκλο πρωτοβουλιών για να προωθήσουν στις δυο πλευρές την πιστή τήρηση και εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών μαρτυρά με τον πλέον ηχηρό τρόπο, ότι ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά αμέτοχος θέλει να μείνει από τα πολιτικά πράγματα και τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τη χώρα.

Η έντονη δραστηριοποίηση Τσίπρα προκαλεί αμηχανία σε πολλούς ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκει συμμάχους που είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν τόσο τον ίδιο όσο και την παρακαταθήκη του και σίγουρα περισσότερο από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Πέτρου Κόκκαλη ο οποίος παρά το γεγονός ότι οδεύει στο σχηματισμό του πρώτου Πράσινου κόμματος στην Ελλάδα ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον Αλέξη Τσίπρα όταν το ίδιο του το κόμμα ξεχνά… να τον αναφέρει στις ανακοινώσεις του.

«Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και είναι συνταρακτικό να ξεχνά να τον μνημονεύσει η ανακοίνωση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποτε στις Πρέσπες, όπως και στη Μακρόνησο, δεν διχάστηκε η Ελλάδα» γράφει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κόκκαλης.

Απομονώνεται ο Κασσελάκης

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες εκτός κάδρου έχει αφήσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό και τον βασικό συντελεστή της Συμφωνίας Νίκο Κοτζιά.

Από το γεύμα που είχαν οι δυο τους στην Καστέλα στον Πειραιά τον περασμένο Νοέμβριο έχουν μεσολαβήσει πολλά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαφημισμένη τότε σύμπραξη του «Πράττω» του πρώην υπουργού εξωτερικών με το ΣΥΡΙΖΑ έμεινε τελικά στις ενθουσιώδεις διακηρύξεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Κασσελάκη και τους δυο άνδρες πλέον τους χωρίζει απόσταση.

Υπόθεση κεντροαριστερά

Στη συγκυρία δεν περνά απαρατήρητη η συζήτηση που ανοίγει διαρκώς για την επόμενη ημέρα των εκλογών με τέσσερα στελέχη του χώρου να αρθρογραφούν χθες υπέρ της μεγάλης κεντροαριστεράς σε γνωστή ιστοσελίδα.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι σύμφωνα και με ασφαλείς πληροφορίες η συζήτηση έχει αρχίσει να αναθερμαίνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να εμμένουν σε προσωπικές πολιτικές – εντελώς απολιτικές- και να καθιστούν αντικειμενικά, αδύνατη την οποιαδήποτε πολιτική αλλαγή. Δεν είναι διαγωνισμός δεύτερης θέσης οι εκλογές» έγραψε ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του MEGA Σταμάτης Μαλέλης και τη σκυτάλη πήραν Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Στέφανος Παραστατίδης και Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να βάζει ψηλά το στόχο για το ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του λέγοντας ότι αντί η Αριστερά να είναι εκείνη που θα ανοίγει δρόμους έχει «μπει στα παπούτσια της Δεξιάς. Δεν αμφισβητούμε τα «ιερά και τα όσια» της συντήρησης και είναι λογικό η κοινωνία να μας αντιμετωπίζει ως την πίσω όψη του ίδιου νομίσματος και στο τέλος να επιλέγει το πιο γνώριμο ως πιο ασφαλές» έγραψε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Σκυτάλη πήρε ο υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά Γαβριήλ Σακκελαρίδης ο οποίος δεν χαρίστηκε λέγοντας ότι «δεν μπορείς να νικήσεις την Δεξιά με την αντιπολιτική και το lifestyle γιατί στην πραγματικότητα η αντιπολιτική και το lifestyle είναι η πολιτική της Δεξιάς.

Το ενδιαφέρον πλέον σε όλα αυτή αρθρογραφία είναι ότι πλέον μετέχουν ανοιχτά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας ουσιαστικά ότι φεύγουν από τη μέση και τα τελευταία ταμπού.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, Τσίπρα, Συμφωνία, Πρεσπών –Τίτλοι, Κοτζιά,kasselakis, tsipra, symfonia, prespon –titloi, kotzia