Ξανά εισαγγελέας σε δημοσιογράφους…

Eισαγγελέας και πάλι στα οικονομικά δημοσιογράφων… Όπως πολλές φορές στο παρελθόν δημοσιογράφοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για πολλές και σοβαρές υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων, στα χέρια της Δικαιοσύνης αυτήν τη φορά είναι ο έλεγχος για την οικονομική διαχείριση τεράστιων ποσών (άνω των τριάντα δισ. δραχμών, όσο το σκάνδαλο Κοσκωτά δηλαδή…) στον Οργανισμό Περίθαλψης. Κάποιο μεγάλο και σοβαρό κόλπο έχει γίνει στη διαδρομή ανάμεσα στην Τράπεζα Ελλάδας

και στο Ταμείο και δεν φαίνεται να υπάρχουν ένοχοι ή αθώοι μόνο από τη μία πλευρά. Φαίνεται ότι κάποιος έκλεισε το μάτι κάποιου προς κάποιον στις δυο πλευρές και η υπόθεση σχετίζεται με την επέλαση των ξένων τραπεζιτών και την υποδοχή που τους επεφύλαξαν εγχώριοι δωσίλογοι.
Πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ δεν θα μπορούσε να είναι πρόσωπο που δεν έχει πολλά-πολλά με τα ισχυρά κέντρα οικονομικής εξουσίας στην Ελλάδα. Η κ. Σπανοπούλου εμπλέκεται στην υπόθεση ως πρόεδρος, το έργο της οποίας καταψηφίστηκε από τη γενική συνέλευση και μαζί της και οι υπόλοιποι του Δ.Σ. Όμως, η πρόεδρος είναι και πρόσωπο που τιμούν ιδιαίτερα μεγάλα κέντρα εξουσίας, όπως το ΜΕGΑ, το Μέγαρο Μουσικής, ο όμιλος Λάτση κ.λπ. Σκάνδαλο και φαγοπότι αποκλείεται να μην έγινε. Ζητούμενο είναι ποιοι είναι οι δράστες, ποιοι από αυτούς είχαν δόλο και ποιοι ήταν απλώς… ζωντόβολα. Από τη μία πλευρά, είναι η Τράπεζα Ελλάδας, ένα εξαιρετικά αμαρτωλό «ίδρυμα». Από την άλλη, δεν πρέπει να διαφεύγει την προσοχή ότι και στην τελευταία της ομιλία η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ βρήκε την ευκαιρία να «περάσει» άποψη υπέρ του μνημονίου, κινούμενη στη γραμμή ΠΑΣΟΚ-ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
Στην ομιλία της υποδέχεται το ΔΝΤ, λέγοντας ότι δεν είναι το αίτιο, αλλά το αποτέλεσμα της κρίσης, ενώ είναι ακριβώς ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Το ΔΝΤ με τους μηχανισμούς του γνωρίζει εδώ και χρόνια τον υπερδανεισμό χωρών και τα εγκλήματα της διεθνούς τραπεζικής και οικονομικής μαφίας για να αιχμαλωτιστούν χώρες με τον υπερδανεισμό. Το να λέει ένας πολιτικός αυτά που είπε η μεγαλοδημοσιογράφος το κατανοεί κανείς, λέγοντας «πολιτικός είναι, ‘‘κρα’’ θα κάνει». Το να το γράφει ένας δημοσιογράφος προς το κοινό θα πει κανείς «και ο Σουΐντον έχει μεγαλύτερο κυνισμό, συκοφαντικό για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων». Το να περιλαμβάνονται αυτά,  όμως, στην ομιλία της προς δημοσιογράφους είναι πολύ χειρότερο από τις δυο προηγούμενες περιπτώσεις. Είναι άσκηση τρομοκρατίας.
Και είναι σημαντικό να το δει κανείς συνολικά τώρα που γίνεται έρευνα και πρέπει να φτάσει και να ξεπεράσει το σημείο του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκεί δεν πίστευαν ότι θα πάνε φυλακή την εποχή της παντοδυναμίας τους οι τότε πρυτάνεις και το φαγοπότι πήγε σύννεφο. Στην έρευνα για τη λεηλασία των ταμείων πρέπει κάποιοι να πάνε με μεγαλύτερες ποινές από τα 10 και 15 χρόνια των πρυτάνεων. Είτε είναι στην πλευρά της Τράπεζας Ελλάδας, είτε στην πλευρά των ταμείων, μεταξύ των οποίων και των δημοσιογράφων. Για να έχετε συνολικότερη εικόνα από τον ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων, χάθηκαν κάπου 100 εκατομμύρια ευρώ με τα κουρέμα
Keywords
Τυχαία Θέματα