3 Χριστουγεννιάτικα γλυκά… μαγειρέματα

Φέτος τα Χριστούγεννα τολμήστε... μαγειρικά και φτιάξτε με τα παιδάκια σας, εκτός από τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, μπισκότα, κάπκεϊκς και γλειφιτζούρια μπισκοτομπαλίτσες.

Είναι μια καλή ευκαιρία να πειραματιστούν τα παιδιά σας με τα διαφορετικά υλικά και εσείς να περάσετε δημιουργικό χρόνο

μαζί τους.

Της Φανής Ματσινοπούλου, Υπεύθυνης Σεμιναρίων ΓλύκαΜαγειρεματα

Παραμυθένια Μπισκότα

Υλικά: 150 γραμ. ζάχαρη, 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ½ κ.γ αλάτι, 1 αβγό, 2 κ.σ γάλα, βανίλια, 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ, 300 γραμ. αλεύρι

Για τη διακόσμηση: ζαχαρόπαστα, χρώματα ζαχαροπλαστικής, 1 ασπράδι αβγού, 150 γραμ. άχνη ζάχαρη, λίγη μαρμελάδα

Εργαλεία: ζυγαριά, δοσομετρητής κουταλιού, μπολ, μίξερ, σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα, κουπ πατ σε διάφορα σχήματα, σπάτουλα ανοξείδωτη, διαφανής μεμβράνη, πλάστης, κορνέ, πινέλο σιλικόνης, λαδόκολλα, κατσαρολάκι

Πώς θα τα φτιάξουμε

Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε για λίγο με ένα πιρούνι το αβγό και το προσθέτουμε στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ , συνεχίζοντας το χτύπημα, αλλά σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Η ζύμη πρέπει να γίνει πολύ μαλακή. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη ώσπου να σφίξει. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε και στην κατάψυξη για αρκετό καιρό. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και με τις κουπ πατ κόβουμε τα μπισκοτάκια στο σχήμα που θέλουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC και ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα μπισκοτάκια από το φούρνο με μια ανοξείδωτη σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζαχαρόπαστα, του βάζουμε όποιο χρώμα θέλουμε σε πολύ μικρή ποσότητα –μία σταγονίτσα – και με τα χέρια πλάθουμε τη ζύμη, ώστε να βαφτεί ομοιόμορφα. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την κόβουμε με την κουπ πατ στο σχήμα του μπισκότου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγη μαρμελάδα και λίγες σταγόνες νερό. Ζεσταίνουμε το μείγμα για 3 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, ώστε να αραιώσει η μαρμελάδα. Με το πινέλο αλείφουμε με μαρμελάδατα μπισκοτάκια μας και κολλάμε πάνω τους το κομμάτι της ζαχαρόπαστας που έχει το ίδιο σχήμα. Στο μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την άχνη ζάχαρη με το ασπράδι του αβγού, ώσπου το μείγμα να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Χωρίζουμε το μείγμα αυτό σε μικρές μερίδες και βάφουμε κάθε μία από αυτές με τα χρώματα που θέλουμε. Βάζουμε τις χρωματισμένες μερίδες σε κορνέ με πολύ λεπτές μυτούλες και πιέζουμε πάνω στη ζαχαρόπαστα με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν καλά.

Τα μπισκότα αυτά είναι πολύ όμορφα και χαρούμενα. Η αλήθει

Keywords
Αναζητήσεις
χριστουγενιατικα μαγειρεματα, χριστινας μαγειρεματα
Τυχαία Θέματα