Έξυπνες αγορές για… έξυπνες μαμάδες

Οι εκπτώσεις ξεκινάνε και επίσημα σε 3 ημέρες. Ευκαιρία λοιπόν για έξυπνες και οικονομικές αγορές για τις οποίες δεν θα μετανιώσετε όταν γυρίσετε σπίτι φορτωμένη με σακούλες.

Της Δήμητρας Μαυρίδου

Πόσες φορές σας έχει τύχει να πάτε στα μαγαζιά και να αγοράσετε κάτι, χωρίς να το έχετε ανάγκη, επειδή απλά σας δελέασε η τιμή του; Αφήστε με να μαντέψω: Πολλές φορές... Τώρα που η ανάγκη για οικονομία είναι μεγαλύτερη από ποτέ, ειδικά για τις μαμάδες με 2 παιδιά και άνω...

δείτε πώς θα κάνετε τις πιο συμφέρουσες αγορές, σπαταλώντας τα λιγότερα χρήματα.

Πριν βγείτε για ψώνια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι μια λίστα. Και δεν εννοώ λίστα αγορών super market, αλλά λίστα ρούχων-υποδημάτων που πραγματικά έχετε ανάγκη. Και εννοείται όχι μόνο για εσάς, αλλά και για το παιδάκι σας. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά είναι μια μέθοδος που αποδίδει καρπούς... Εσείς για παράδειγμα μπορεί να χρειάζεστε ένα καινούργιο παλτό και δερμάτινες μπότες, ενώ το μικρό σας φόρμες γυμναστικής για το σχολείο ή καινούργια αθλητικά παπούτσια. Κρίμα δεν είναι να καταλήξετε με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες και με παιδικές μπαλαρίνες;

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να δείτε είναι και το πιο ουσιαστικό. Πόσα χρήματα διαθέτετε για τις αγορές σας; Καλό θα είναι αφού καταλήξετε να τα έχετε μαζί σας σε μετρητά για να έχετε μια εικόνα του τι χαλάτε... Μερικές φορές οι χρεωστικές ή οι πιστωτικές κάρτες μπορεί να αποβούν «επικίνδυνες» μιας και μας παρασύρουν και αδειάζουμε το υπόλοιπό του λογαριασμού μας σε χρόνο dt. (Την πάτησα τοιούτον τρόπον στις γιορτές)

Στα μαγαζιά

Ως απόρροια των χρημάτων που θέλετε ή μπορείτε να ξοδέψετε έρχεται και το που θα πάτε για τις αγορές αυτές. Μια καλή ιδέα είναι σίγουρα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, όπου μπορείτε να βρείτε επώνυμες αλυσίδες ρούχων και παπουτσιών για κάθε τσέπη. Εκεί θα μπορέσετε να συνδυάσετε την βόλτα σας με καφέ ή φαγητό και να πάρετε μαζί σας και το παιδάκι σας, χωρίς να φοβάστε μην κρυώσει.

Αν βέβαια η πολυκοσμία και οι κλειστοί χώροι δεν είναι το φόρτε σας, μπορείτε να πάτε στα καταστήματα της περιοχής σας. Σίγουρα θα υπάρχει μια μικρή αγορά κοντά στο σπίτι σας. Ευκαιρία λοιπόν να την ενισχύσετε (σας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ) και βέβαια να επωφεληθείτε από τις μεγάλες εκπτώσεις και την φιλική εξυπηρέτηση που θα σας προσφέρουν.

Επίσης, αν θέλετε να αγοράσετε επώνυμα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές και μάλιστα όλο το χρόνο, επιλέξτε τα καταστήματα με ρούχα stock από περσινές σαιζόν. Ίσως χρειαστεί να ψάξετε λίγο παραπάνω για να βρείτε αυτό που θέλετε, αλλά αξίζει γιατί οι εκπτώσεις εκεί μπορεί να φθάσουν και το 70%!

Μια τελευταία συμβουλή: Τα παιδάκια μεγαλώνουν συνεχώς, μέρα με τη μέρα. Δεν μεγαλώνουν όμως μαζί τους και τα παπούτσια και τα ρούχα τους (τι κρίμα!). Για αυτό προνοήστε και πάρτε του ένα νούμερο μεγαλύτερο (εντάξει, δεν είπαμε να είναι και για εφήβους...) και ψωνίστε οικονομικά ρούχα ...μιας χρήσης. Σχεδόν μιας χρήση

Keywords
Τυχαία Θέματα