Νέα χρονιά με… νέα κιλά

Μια νέα χρονιά έρχεται.. και ένας νέος φόβος για τα κιλά που έφερε ο παλιός χρόνος! Είναι μεγάλη ευκαιρία, με την καινούργια χρονιά, να γίνει μια αρχή, για αλλαγές στο σώμα μας και κυρίως στη διάθεσή μας!

Της Βασιλικής Παπαδοπούλου, διαιτολόγου-διατροφολόγου

Πώς όμως μπορούμε να αλλάξουμε στάση προς το φαγητό; Πως μπορεί αυτό να γίνει συνήθεια, αφού όσες φορές επιχειρήσαμε να το κάνουμε αποτύχαμε; Παρακάτω θα σας δοθούν μικρές συμβουλές διατροφής και όχι μόνο, που αν γίνουν, θα αλλάξουν τον

τρόπο ζωής και διατροφής σας για πάντα!

Αρχίζουμε από τη βάση!

Τίποτα δεν είναι εύκολο! Όλα θέλουν το χρόνο τους, αλλά και μια «απόφαση». Μια υπόσχεση που ίσως θα δώσουμε στον εαυτό μας, είναι η αρχή στο δύσκολο αυτό δρόμο που θα επιλέξουμε. Δώστε λοιπόν την υπόσχεση, πάνω που αλλάζει η χρονιά, για να' ναι σημαδιακό και γράψτε την σε ένα σημείο που μπορείτε να βλέπετε καθημερινά: Π.χ. στο ψυγείο, δίπλα στο κομοδίνο σας, στο γραφείο σας (διακριτικά) κ.λπ.

Γράψτε το στόχο σας και πιστέψτε σε αυτόν, δίνοντας ρεαλιστικά στοιχεία. (λ.χ. όχι σε υπερβολή του τύπου: θα χάσω 40 κιλά, αυτό το χρόνο!.. Οι στόχοι μας θα πρέπει να είναι εφικτοί για να μην απογοητεύσουμε τον εαυτό μας. Αφήστε χρόνο να σκεφτείτε πώς μπορείτε να φτάσετε στο στόχο σας, ενώ βρείτε και τεχνικές για να φτάσετε όσο το δυνατό καλύτερα σε αυτόν. Μη χρησιμοποιείτε τεχνικές που είναι επικίνδυνες τόσο για σας, αλλά και για την υγεία σας.

Μικρές αλλαγές που θα κάνουν την μεγάλη διαφορά σε 1 και μόνο χρόνο είναι:

• Μη φύγετε από το σπίτι σας χωρίς να πάρετε το πρωινό σας! (Και όταν λέμε πρωινό, αναφερόμαστε σε ένα υγιεινό πρωινό)

• Στη δουλειά ή στην βόλτα σας, πάρτε μαζί σας το κολατσιό σας (όπου καλό θα είναι να είναι παρασκευασμένο από σας για να έχετε τον έλεγχο)

• Στα μεσημεριανά σας, μην παραλείπετε τα όσπρια, 2 φορές τη βδομάδα. (ακόμα και το καλοκαίρι, που ξεχνάτε τα όσπρια οι περισσότεροι)

• 1-2 φορές τη βδομάδα λέμε ΝΑΙ στο ψάρι (και αναφερόμαστε σε όλα τα είδη, απλά δεν προτιμάμε το τηγανητό ψάρι)

• Ναι στα λαδερά φαγητά 1-2 φορές τη βδομάδα (αρκεί το λάδι που μπαίνει σε αυτά να είναι περιορισμένο-λαδερό δε σημαίνει ότι αυτό το φαγητό κολυμπά στο λάδι!)

• Καλό είναι το κρέας να καταναλώνεται 1 φορά την εβδομάδα το κόκκινο και 1 με 2 φορές το άσπρο κρέας

• ΝΑΙ στη γυμναστική! Γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο, σε έναν χορευτικό σύλλογο, κάντε επιτέλους κάτι σε φυσική δραστηριότητα!.. Πετάξτε την δικαιολογία του δεν με παίρνει ο χρόνος, ή του το που να τρέχω τώρα. Κάποιος μπορεί να γυμναστεί και στο σπίτι, αρκεί να βρει ελάχιστο χρόνο. Τα οφέλη είναι τόσα πολλά, που αξίζει η προσπάθεια. Και δε σηκώνει αναβολές. Γυμναστική non-stop, 12 μήνες το χρόνο, τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα. Μόνο έτσι θα δείτε αποτελέσματα! Και σίγουρα υπάρχει μια φυσική δραστηριότητα που σας ταιριάζει. Πειραματιστείτε!

• Πείτε ναι στα φρούτα καθημερινά (και κάντε καθημερινές αλλαγές, πάντα με φρούτα εποχής και χρησιμοπο

Keywords
Τυχαία Θέματα