ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖ-DVD

Σε ερωτήσεις δικαστών και δικηγόρων θα κληθεί να απαντήσει αύριο ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, στη δίκη που συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για το περίφημο ροζ DVD με προσωπικές του στιγμές από την περίοδο της σχέσης του με την άλλοτε συμβασιούχο Εύη Τσέκου.

Ο Χρ. Ζαχόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για μία υπόθεση που τον είχε οδηγήσει σε απόπειρα αυτοκτονίας και η αποκάλυψή της είχε προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς, καταθέτοντας πριν από λίγες μέρες ενώπιον των δικαστών είχε δώσει το δικό του στίγμα λέγοντας: «Από το 2008 έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν προσχηματική και μεθοδευμένη η άφιξη της Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον. Σκοπός ήταν να είμαι στο χέρι κάποιων ανθρώπων και ευρύτερων συμφερόντων, δυνάμεων του εσωτερικού και του εξωτερικού ,για να πλήξουν μέσω εμού κάποιον άλλον».

«Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα που ήθελαν να την βλάψουν», πρόσθεσε και αποκάλυψε πως η σκέψη να βάλει τέλος στη ζωή του… καρφώθηκε στο μυαλό όταν πλέον βεβαιώθηκε και από την ίδια την Τσέκου ότι είχε στα χέρια της αποδείξεις για τη σχέση τους. Εκείνη -σύμφωνα με τον Χ. Ζαχόπουλο- του ζητούσε εκβιαστικά 200.000 ευρώ και να την αποκαταστήσει επαγγελματικά», πρόσθεσε ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης.

Ο Χρ. Ζαχόπουλος έντονα φορτισμένος έκλεισε το πρώτο μέρος της κατάθεσής του αναφερόμενος στη σκηνή της απόπειρας αυτοκτονίας του λέγοντας : «Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου. Έκλεισα τα μάτια μου .Πέφτοντας έκανα μία προσευχή ζητώντας συγγνώμη».

Για την ετυμηγορία των δικαστών που θα κρίνουν τους κατηγορούμενους θα απαιτηθούν αρκετές -όπως δείχνουν- συνεδριάσεις, καθώς έπονται και άλλοι μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ώστε να διαμορφώσει δικανική πεποίθηση των δικαστήριο πριν… ψηφίσει για την ενοχή ή μη των εμπλεκομένων προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα