Ηνωμένο Βασίλειο: Δημοφιλέστερη μορφή «απόδρασης» το βιβλίο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένας στους τρεις Βρετανούς θεωρεί τα βιβλία ως την καλύτερη μορφή «απόδρασης» από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τοποθετώντας την ανάγνωση σε υψηλότερη θέση από την ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον κινηματογράφο, αλλά και από την ακρόαση ραδιοφώνου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική Ένωση Εκδοτών (Publishers Association). Η μόνη δραστηριότητα που αποδεικνύεται πιο δημοφιλής από το διάβασμα ως μορφή «απόδρασης» είναι η τηλεόραση: το 54% των Βρετανών την προτιμούν.

«Τα βιβλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγουμε όλοι από την καθημερινότητά

μας και, αν μπορούμε να τα μοιραστούμε με τους φίλους, την οικογένειά μας και ευρύτερα, θα μπορούσαμε να φέρουμε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή των ανθρώπων χωρίς καν να το καταλάβουμε», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης, Νταν Κόνγουεϊ (Dan Conway), προσθέτοντας ότι «η εκδοτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου ανθεί».

Ένα ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας αφορά το τι κάνουν οι Βρετανοί τα βιβλία αφού τα διαβάσουν: αυτό που προκύπτει είναι ότι σε ποσοστό 41% οι αναγνώστες κρατούν τα βιβλία στη βιβλιοθήκη τους, ενώ το 34% τα δίνει σε φίλους και συγγενείς. Ένας στους τρεις ανέφερε ότι δίνει τα μεταχειρισμένα βιβλία του σε φιλανθρωπικά καταστήματα, ενώ το 12% τα πωλεί διαδικτυακά. Μόνο 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πετούν βιβλία στα σκουπίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα