Ρώμη: Με φόρα στα ημιτελικά η Σφιόντεκ (vid)

Μόλις 4 games παραχώρησε η Ίγκα Σφιόντεκ απέναντι στην Μάντισον Κις, την οποία νίκησε με 6-1, 6-3, και εξασφάλισε την επιστροφή της στα ημιτελικά της Ρώμης. Εκεί θα παίξει με μία εκ των Κόκο Γκοφ και Κίνγουεν Ζενγκ, που θ’ αναμετρηθούν απόψε στο Foro Italico.

Η 22χρονη Πολωνή είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημά της, και την ολοκλήρωσε με απολογισμό 4/6 κερδισμένα BP, ενώ έσβησε κάθε πιθανή ευκαιρία της Κις (10/10)! Είχε 71% σε κερδισμένους πόντους από το πρώτο service, και 56% στο δεύτερο.

Στο

πρώτο set ξεκίνησε με break, και το επισφράγισε με hold στη συνέχεια, αφού έσβησε 3 BP της αντίπαλής της (2-0). Αμφότερες κράτησαν το service τους στα επόμενα 2 games, για να έρθει νέο break από την Πολωνή στο 5ο και ν’ αυξήσει τη διαφορά από την Αμερικανίδα.

Με νέο service game έφτασε σε απόσταση βολής από την κατάκτηση του πρώτου set, και το έκανε σπάζοντας εκ νέου την Κις μετά από διπλό SP (6-1). Στην επανάληψη και πάλι πίεσε η Κις να βρει break στο ξεκίνημα, αλλά και πάλι δεν αξιοποίησε τα BP της (1-0).

Η No1 του κόσμου κράτησε την ισχνή διαφορά της ως το 3ο game, βρήκε νέο break στο αμέσως επόμενο, και σβήνοντας άλλα 4 BP κατάφερε να πάρει απόσταση ασφαλείας (4-1). Δίχως να υπάρξει νέο break η Πολωνή έφτασε στην τέταρτη σερί καθαρή νίκη της και μπήκε ξανά 4άδα, απέχοντας μία ακόμα από τον μεγάλο τελικό (6-3).

What's Italian for déjà vu?

Top seed @iga_swiatek gets the better of Keys to progress to her third Rome semifinal!#IBI24 pic.twitter.com/3JvOMmtdlt

wta (@WTA) May 14, 2024

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Με φόρα στα ημιτελικά η Σφιόντεκ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα