Γιατί τα έβαλαν με το «Ράδιο Αρβύλα»

Κατά της σατιρικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» στράφηκε με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Φυλής με αφορμή την εκπομπή τής 5/3/2013 και το βίντεο που αφορούσε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής στις 28/2/2013.
«Είναι προφανές ότι επιλέξατε να σατιρίσετε την επίθεση που δεχτήκαμε από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της ΝΔ τσουβαλιάζοντας μαζί θύτες και θύματα» λένε τα μέλη της Επιτροπής, που αγωνίζονται κατά της χωματερής που υπάρχει επί 50 χρόνια στην περιοχή τους!
Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας που στρέφεται κατά του Αντώνη Κανάκη και της τηλεοπτικής

παρέας του αναφέρει τα εξής: «Το βίντεο, το οποίο σίγουρα έχετε στα χέρια σας, μιλάει από μόνο του. Δικαιολογημένα, ίσως, δεν γνωρίζετε για το τεράστιο πρόβλημα που βιώνουμε οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής, αλλά και των γύρω δήμων. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/2/2013 δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση, επειδή ως Επιτροπή Αγώνα Φυλής, όλη την περίοδο της δράσης μας, ξεσκεπάζουμε τον εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος του λαού της περιοχής».
Οι κάτοικοι κάλεσαν τους συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα» να σκεφτούν ότι «η σάτιρα τότε μόνο έχει αποτέλεσμα, όταν στρέφεται ενάντια στην εξουσία και τους τρόπους με τους οποίους διαχειρίζεται τις ζωές μας».

Με… αποδοκιμασίες ο διαγωνισμός
Κάτω από… αντίξοες συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο φετινός διαγωνισμός για τα βραβεία των Χρυσών Σκούφων, που φέτος έκλεισαν τα 20 χρόνια από τη θεσμοθέτησή τους. Ο λόγος είναι ότι έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, τη Δευτέρα το βράδυ, τους καλεσμένους της κυρίας Ηλιοπούλου, εκδότριας του «Αθηνοράματος», «υποδέχονταν» δεκάδες εργαζόμενοι από εννέα σωματεία του χώρου των μέσων ενημέρωσης και της ΠΟΕΣΥ.
Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν την ανάκληση της απόλυσης μιας εργαζόμενης και το σταμάτημα των περικοπών μισθών και προσωπικού. Στο κείμενο που διένειμαν έγραφαν, μεταξύ άλλων: «Μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο ‘‘απίθανες γεύσεις’’ για λίγους και εκλεκτούς, έξω φτώχεια κι εξαθλίωση. Μέσα ιδιοκτήτες εκλεκτών ρεστοράν που, για να φας, θες 100 ευρώ και βάλε το άτομο, έξω χιλιάδες σαν και τους απολυμένους από το ‘‘Αθηνόραμα’’, που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν». Το «Π» έμαθε από καλά πληροφορημένες πηγές ότι οι εκδότες του «Αθηνοράματος» το «φύσαγαν και δεν κρύωνε», αλλά τι να έκαναν, προσπάθησαν να απολαύσουν έστω κι έτσι τα γουστόζικα εδέσματα της βραδιάς.

Ο Δημ. Ρίζος και η νεαρή ύπαρξη
Έχοντας δίπλα του μια νεαρή… αιθέρια ύπαρξη έκανε την εμφάνισή του στη βραδιά των Χρυσών Σκούφων ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος! Ήταν η… κόρη του, Δήμητρα, η οποία βάδιζε δίπλα του ακουμπώντας το χέρι της στον ώμο του πατέρα της. Πριν από δύο περίπου μήνες ο Δ. Ρίζος είχε δηλώσει στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου ότι «δεν έχω λεφτά ούτε για βενζίνη στο αυτοκίνητό μου… Τώρα δεν έχω ούτε ευρώ». Λέτε για αυτό να έφτασε στη Μεγάλη Βρετάνια χωρίς κάποιο πολυτελές όχημα, αλλά με τα πόδια;

«ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»: Ρισκάρει με τη στροφή στο lifestyle
Μια πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στη «Ραδιοτηλεόραση» έμελλε να κάνει τη στροφή 180 μοιρών στο καταξιωμένο τηλεπεριοδικό και να το μετατρέψει σε περιοδικό lifestyle. Η Βασιλεία Ζερβού, αφότου ανέλαβε διευθύντρια, έσπευσε να υιοθετήσει αβασάνιστα τη «γραμμή» της διεύθυνσης ενημέρωσης της ΕΡΤ, με άγνωστες βέβαια συνέπειες για το μέλλον του περιοδικού. Γιατί κάποιοι αγνοούν στη Μεσογείων ότι ακριβώς η επιμονή στην ποιότητα κράτησε ζωντανή τη Ραδιοτηλεόραση τόσα χρόνια;

Παράφωνα… τιτιβίσματα
Πήρε «φωτιά» το twitter από τον «καυτό» διάλογο που είχαν ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού HotDoc Κώστας Βαξεβάνης για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά αναρωτήθηκε εάν «υπάρχει ένας ψηφοφόρος που δεν ήξερε πριν ψηφίσει Βορίδη ότι ήταν αρχηγός του ΕΜ (σ.σ. Εθνικό Μέτωπο);», για να λάβει την απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη «άρα είσαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Με χουντικούς». Ανεβάζοντας «στροφές», ο Α.Γ. ανταπάντησε, ρωτώντας: «Και μας κουνάγατε και το δάχτυλο για τη λίστα Λαγκάρντ και τη φοροδιαφυγή;». Άδραξε την ευκαιρία ο Κ.Β. και του είπε: «Θα σας το κουνήσω και αύριο στην Επιτροπή όπου εσείς κάνετε ανάκριση, ενώ η σύζυγός σας είναι στη λίστα»! «Η σύζυγός μου δεν είναι στη λίστα» εξεμάνη ο Άδωνις, για να ακολουθήσει από τον Κ.Β. σκαναρισμένο έγγραφο με το όνομα «Manolidou Eugenia» μέσα! Και μετά χάθηκε το τιτίβισμα του Άδωνι…

Keywords
Τυχαία Θέματα